Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

In Lituania opereaza prima flota autonoma de livrare din Europa

Start-up-ul estonian Clevon a inregistrat o premiera pe piata europeana: ecommercenews.eu informeaza ca este prima companie care foloseste o flota autonoma de livrare a comenzilor online de alimente, in capitala Lituaniei, Vilnius. Vehiculele – care sunt denumite Autonomous Robot Carriers (ARC) – deservesc lantul de supermarketuri lituanian IKI si sunt operate de platforma de transportat locala LastMile.

Robotii fara sofer ai companiei Clevon au inceput prin a oferi livrari zinice de alimente in zona centrala a capitalei, extinzandu-si apoi aria, pentru a include si alte cartiere din Vilnius. Testele au aratat ca ARC-urile pot conduce autonom in orice conditii – incusiv pe ploaie, zapada, drumuri nepavate si prin balti. Dupa ce ridica toate comenzile de la un magazin IKI central, ARC-urile duc cumparaturile direct la usa clientilor, calatorind cu nu mai mult de 25 km/h. Robotii au camere 360o si senzori speciali, supravegheati de teleoperatori, care monitorizeza in timp real operatiunea.

Un singur ARC poate livra 7 comenzi fara a reveni la magazin, robotii avand compartimente care se incuie, de diverse marimi, pentru a acomoda comenzile de alimente. IKI ofera gratuit clientilor acest serviciu de livrare la domiciliu: acestia primesc un SMS care ii anunta ora de sosire a robotului si codul pentru deschiderea usii aferente comenzii lor.

Tadas Norusaitis (CEO si Cofondator LastMile) spune ca aceste vehicule autonome ii ofera companiei sale un avantaj semnificativ pe piata de livrari a comenzilor online de alimente: „Clientii isi primesc rapid produsele, chiar si in centrul orasului si chiar la ore de varf”.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply