Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

SUA: in orasele mici, pachetele Amazon sunt prioritizate, creand haos

De la inceput de noiembrie incoace, localnicii din Bemidji (Minnesota) au observat ca posta locala le livreaza mai tarziu ca de obicei plicurile si coletele. De vina sunt comenzile Amazon, care sunt prioritizate de posta locala, in detrimentul celorlalte livrari. Serviciul postal american are un contract cu Amazon din 2013, care include livrari facute duminica. In ultimii ani, acestea sunt din ce in ce mai multe, iar posta le preia pe toate, in zonele rurale. Rezultatul? Postasii nu castiga prea mult in plus, dar sunt epuizati si nemultumiti.

Washingtonpost.com a stat de vorba cu angajatii postei si cu localnicii din Bemidji – loc facut celebru de primul sezon din serialul „Fargo” (2014-prezent). Cei dintai spun ca li s-a ordonat sa livreze mai intai pachetele Amazon. Ceea ce a creat haos la biroul postal local: restul expedierilor se aduna timp de mai multe zile, iar localnicii asteapta degeaba sa-si primeasca extrasele de cont, cecurile, documentele legate de asigurari de sanatate si facturile.

Postasii care livrau doar cateva zeci de colete si plicuri pe zi au acum pe cap 300-500 de cutii, de care pana atunci se ocupa UPS. Rutele postale care durau 8-9 ore s-au extins la 10-12 ore, cel putin 5 postasi si-au dat demisia si oficiul postal le-a interzis celor ramasi sa-si mai ia concedii medicale, pana la final de an. Pana si pompierii au fost chemati la sediul postei, din cauza numarului mare de colete Amazon adunate, care puneau in pericol angajatii!

„Daca vom avea in continuare acest volum, la care se vor adauga coletele de Craciun, nu vom supravietui. Nu suntem pregatiti pentru asa ceva”, a explicat o angajata anonima a postei din Bemidji. Localitatea din Minnesota nu este singura in care angajatii U.S. Postal Service sunt coplesiti de pachetele cu sigla Amazon: comunitatile rurale din Portland (Maine) si Insulele San Juan (Washington) au aceeasi problema.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply