Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

SUA: Cyber Monday 2023 a insemnat un nou record, online

Consumatorii americani au stabilit un nou record, de Cyber Monday, anul acesta, informeaza axios.com (citand date marca Adobe Analytics). In SUA, s-au cheltuit online 12,4 miliarde  $, cu 9,6% mai mult fata de anul trecut. Noul record vine la scurt timp dupa ce, de Black Friday (24 noiembrie), in State s-au cheltuit pe Internet 9,8 miliarde $ (in crestere cu 7,5% fata de 2022).

In cele 5 zile dintre Ziua Recunostintei (23 noiembrie) si Cyber Monday (27 noiembrie), americanii au cheltuit in mediul digital 38 de miliarde $ (+7,8 YoY). Datele guvernamentale arata ca acestia au fost mai retinuti in octombrie, apropo de cumparaturile cu amanuntul, asteptand ofertele din penultima luna a anului.

Sezonul de cumparaturi de sarbatori din 2023 a inceput cu incertitudini, in State, spun analistii Adobe Digital Insights. Dar sumele cheltuite in magazinele e-commerce americane in timpul Cyber Week dovedesc ce impact pot avea reducerile asupra cererii, mai ales in cazul produselor de calitate, care genereaza achizitii impulsive.

In SUA, comertul online reprezinta doar 16% din totalul vanzarilor cu amanuntul. Separat, National Retail Federation a transmis ca peste 200 de milioane de persoane au facut cumparaturi offine si online in cele 5 zile amintite, depasind numarul record de anul trecut (196 de milioane de americani).

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Comentariu ( 1 )

  1. […] americani au stabilit un nou record, de Cyber Monday 2023 (27 noiembrie): 12,4 miliarde $ dati pe cumparaturi e-commerce (+9,6% YoY). Asta la scurt timp dupa ce, de Black […]

Leave a reply