Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

SUA: in California, se poarta livrarea alimentelor acasa, fara sofer

Start-up-ul specializat in robotica Nuro (fondat de doi fosti ingineri Google) va deveni primul serviciu de livrare fara soferi din California, citim pe bbc.com. Operatiunile de livrare vor incepe anul acesta, dupa ce Nuro si-a testat vehiculele R2 in luna aprilie. „Elibererea primului permis de livrari este o un moment seminficativ in evolutia vehiculelor autonome, in California. Vom continua sa tinem cont de siguranta publicului, pe masura ce aceasta tehnologie se dezvolta”, a transmis Steve Gordon (Directorul Registrului Auto din California).

R2 este un vehicul autonom in forma de ou, mai mic decat majoritatea masinilor care circula pe drumurile Statelor Unite. Are doua compartimente cu temperatura controlata, iar usile se deschid ridicandu-se in sus, dupa introducerea codului de catre client. Masinile nu vor depasi viteza de 56 km/h si vor circula doar pe vreme frumoasa. Autovehiculele opereaza fata pasageri sau sofer (nu au volan, pedale sau oglinzi laterale), folosind radarul, imaginile termale si camere de 360o pentru a-si directiona miscarea.

Masina R2 a mai fost testata in Houston (Texas), in februarie, cand a facut livrari pentru Domino’s Pizza. Iar, din decembrie 2018, lantul de supermarketuri Kroger Co. utilizeaza vehiculul autonom Nuro R2, pentru a livra clientilor din Scottsdale (Arizona) si Houston (Texas) alimentele comandate online.

Ideea nu este singulara: in zona West Hollywood din Los Angeles (California), opereaza deja Robomart, „primul magazin care vine la tine”. Acesta functioneaza pe baza unei aplicatii, care iti permite sa chemi un Robomart (care vine doar in cateva minute, incarcat cu o lista de produse la care ai acces in prealabil), sa iti alegi din el produsele dorite, sa inchizi usa la loc si plata se face automat, de catre aplicatie. In plus, in octombrie, in Phoenix (Arizona) au inceput sa functioneze taxi-uri fata soferi – in cadrul serviciului Waymo, oferit de Google. Alibaba face acelasilucru in cel mai mare oraz chinezesc, Shanghai.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply