Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Cum imbunatatesc robotii livrarea comenzilor online?

Robotii autonomi ajuta companii ca Walmart Inc., DHL, Gap Inc., Kroger Co. si Amazon.com Inc. sa livreze comenzile mai rapid si sa imbunatateasca acuratetea proceselor din depozite, citim pe digitalcommerce360.com. Astfel, Walmart testeaza, din 2018 (in depozitul din Salem, New Hampshire), sistemul Alphabot – un robot mobil care aduna din depozit produse nonperisabile comandate de clientii online si le livreaza muncitorilor care asambleaza coletele, spre livrare. Alphabot contribuie la un control mai clar al inventarului si la eficientizarea actiunilor angajatilor umani, explica Ragan Dickens (Director al departamentului Corporate Communications, Walmart): „Privim aceste masinarii ca pe niste asistenti ai angajatilor, care le permit sa faca alte task-uri, in timp cerobotii fac task-urile repetitive”.Din toamna lui 2017, Gap utilizeaza si el brate robotizate create de start-up-ul Kindred, in timp de Amazon are peste 100.000 de roboti in functiune, in depozitele proprii.

Pe de alta parte, o livrare mai rapida, mai ieftina si lipsita de erori poate fi realizata tot prin eliminarea factorului uman, noteaza in alt articol aceeasi sursa. Firma ARK Investment Management LLC estimeaza ca robotii ar putea reduce costul livrarii de la 1,6 $/mila (costul actual al livrarii de catre un curier), pana la 6 centi/mila. Unii retaileri testeaza, in acest sens, masini autonome, altii – livratori robotizati (care lasa coletele in zone in care masinile nu au acces – pe trotuare, de exemplu).

Unul dintre acestia din urma este lantul de supermarketuri Kroger Co., care utilizeaza (din decembrie 2018 incoace) vehiculele autonome Nuro, pentru a livra alimente comandate online clientilor din Scottsdale (Arizona) si Houston (Texas). Angajatii din magazine incarca pachetul in masinuta Nuro R2, care prinde maxim 40 km/h si functioneaza pe baza de senzori laser, camere si computer. La livrarea la destinatie, clientul e anuntat in aplicatia mobile Kruger ca il asteapta robotul afara, isi confirma identitatea cu un cod PIN/prin autentificre biometrica si isi ridica produsele. Kroger cere 5,95 $ pentru o astfel de livrare, indiferent de costul cosului de cumparaturi. Un parteneriat cu Nuro anunta si Domino’s Pizza Inc., in vara acestui an, pentru a testa livrarea de pizza in Houston.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Comentariu ( 1 )

  1. […] Pizza. Iar, din decembrie 2018, lantul de supermarketuri Kroger Co. utilizeaza vehiculul autonom Nuro R2, pentru a livra clientilor din Scottsdale (Arizona) si Houston (Texas) alimentele comandate […]

Leave a reply