Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

SUA: Amazon testeaza primele dube de livrare electrice, din flota de 100.000 (VIDEO)

La un an de cand s-a angajat sa produca 0 emisii nete de dioxid de carbon pana in 2040, Amazon a trimis primele vehicule electrice de livrare a comenzilor online, pe drumurile din 16 orase americane, anunta dbusiness.com. Compania va testa masinile si va invata soferii cum sa le foloseasa, pentru a optimiza intregul proces.

Dubele de livrare au fost create si construite de gigantul online in parteneriat cu Rivian. Pana in 2022, Amazon promite ca va folosi 10.000 de bucati, iar intreaga flota de 100.000 de automobile va intra in paine pana in 2030. Automobilele stau foarte bine la capitolul siguranta, navigare si design, avand:

  • senzori si tehnologie de asistenta in trafic si pe autostrada, un parbriz mare (destinat maririi vizibilitatii)
  • camere exterioare al caror feed e transmis pe un ecran digital din vehicul (care permit soferului sa aiba o vedere de 360o in afara masinii)
  • integrare cu Alexa (pentru acces hands-free la informatii despre traseu si starea vremii)
  • portiera din dreptul soferului este intarita si trei niveluri de rafturi in interior (pentru protectie suplimentara)
  • faruri puternice pe toata zona din spate (pentru a semnaliza clar franarea)

„Cand ne-am propus ca cream primul nostru vehicul electric de livrare, alaturi de Rivian, am stiut ca trebuie sa fie net superior oricarui alt vehicul de livrare. Am vrut ca soferii sa-l conduca cu placere si clientii sa il astepte cu nerabdare, cand il vad prin cartier si oprind la usa lor. Am combinat tehnologia Rivian cu tot ce stim noi despre logistica livrarilor, iar acesta este rezultatul – asa arata viitorul livrarilor pana la usa clientului”, explica Ross Rachey (Director of Global Fleet and Products, Amazon), pe aboutamazon.com.

Amazon opereaza momentan mii de vehicule electrice in intreaga lume si este in procesul de a reconstrui statiile de livrare, pentru a se potrivi cu noile automobile (layout optimizat, statii de incarcare electrice, etc.). In 2020, compania infiintata de Jeff Besoz in 1996 a livrat peste 20 de milioane de colete folosind masini electrice clientilor din America de Nord si Europa.

Urmariti mai jos clipul video de prezentare al noilor automobile Amazon, postat de sursa amintita mai sus:

Comentariu ( 1 )

  1. […] septembrie acelasi an, gigantul online promitea ca va cumpara peste 100.000 de dubite Rivian, pe care le va folosi la livrarile comenzilor online, pana in 2030. Initiativa face parte din […]

Leave a reply