Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

SUA: Amazon Prime are 101 milioane de abonati estimati

In a doua jumatate a lui 2018, in SUA, serviciul Amazon Prime a castigat 6 milioane de abonati noi (doua treimi dintre ei devenind membri in ultimele trei luni din an), atingand suma de 101 milioane, informeaza digitalcommerce360.com. Suma este stabilita conform estimarilor facute de Consumer Intelligence Research Partners (CIRP), Amazon nefacand publice cifrele legate de abonatii din fiecare tara. CIRP noteaza insa ca rata de crestere este in scadere, fiind de 10%/an. Anul trecut, in aprilie, Jeff Bezos (CEO-ul gigantului online cu sediul la Seattle) anunta ca Amazon a depasit 100 de milioane de abonati in intreaga lume.

CIRP a ajuns la aceasta cifra in urma unui sondaj de opinie, pe un esantion de 500 de cumparatori online, care a concluzionat ca 62% dintre clientii Amazon americani au abonament la serviciul Prime. Procentul este clar mai mare, deoarece multi abonati impart abonamentul in cadrul locuintei, cu alti membri ai familiei: luand in considerare cele 101 milioane estimate de CIRP si faptul ca in Statele Unite exista in jur de 126 de milioane de gospodarii (conform Biroului Recensamantului SUA), Prime poate fi prezent in 80% dintre gospodariile americane!

Abonatii Prime cumpara mai des si cheltuie mai mult pe Amazon decat restul clientilor: CIRP noteaza ca, in medie, cei dintai plaseaza 24 comenzi/an (fara de 13 in cazul non-abonatilor) si cheltuie 1.400 $/an (fata de 600 $/an). Abonamentul Prime anual a crescut la 119 $ in iunie 2018 (de la 99 $), pe fondul introducerii livrarii gratuite in 2 zile la 100 de milioane de produse (fata de doar 20 de milioane in 2014). In plus, a scumpit (din ianuarie) abonametul Prime lunar – care acum costa 12,99 $ (de la 10,99 $) – si ofera (din martie 2018) o reducere americanilor cu venituri mici care sunt abonati Medicaid (program de sanatate publica), care platesc doar 5,99 $/luna.

Leave a reply