Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Start-up-ul irlandez Manna Aero isi aduce dronele in SUA si Europa

Una dintre cele mai de succes companii de livrari online cu drona isi anunta extinderea in Europa si Statele Unite, in 2023, aflam de pe forbes.com. Este vorba despre Manna Aero, un start-up irlandez care a livrat deja peste 100.000 de comenzi in numeroase locatii din Irlanda.

„Nimeni nu vrea sa dezvolte compania la viteza maxima. Suntem mai interesati sa demonstram ca putem opera pe piete multiple si ca putem face – sa zicem – 1.000 de livrari pe zi, intr-o zona urbana extrem de densa. Asta vom face vara asta… la Dublin”, a explicat recent Bobby Healy (CEO Manna Aero), intr-un podcast TechFirst.

In SUA, compania Wing (detinuta de Google) este liderul livrarilor online cu drona, operand transporturi aeriene in zona Dallas-Fort Worth si alte locatii americane. Si promitand a va fi capabila sa livreze zeci de milioane de comenzi digitale, catre milioane de consumatori, pana la mijlocul lui 2024. Prin comparatie, eforturile Amazon pe aceasta nisa (care promitea livrari cu drone inca de acum 10 ani!) sunt lente ca melcul. Dar Manna Aero se apropie de nivelul celor de la Wing si a demonstrat ca poate face 2.000-3.000 de zboruri/ zi.

Fiecare drona a companiei irlandeze Manna Aero face 7-8 livrari/ora, zboara cu 80 km/ora si costa cat o zecime din costurile unui livrator clasic. Cel mai nou model (X-drone) poate cara in jur de 3,5 kg de produse, care ocupa 0,03 m3 de spatiu. Aparatele de zbor se pot deplasa pe o raza de 5-8 km si revin acasa atunci cand bateria le ajunge la nivelul de 60%. Si ajung la destinatie in 2,4 minute, in media: deci comanda de mancare ajunge fierbinte la destinatar!

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply