Returul produselor personalizate

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Salut! In cazul produselor la comanda – de tipul laptop customizabil se poate face retur? Noi am avut o situatie cu un client. Desi am fost cat de amabili se poate, ne-a facut si reclamatie la OPC. Din cate stim noi, legea zice asa:

Potrivit aceleași OUG, ART. 16 Exceptări de la dreptul de retragere, produsele configurate, personalizate la solicitarea utilizatorului/ clientului nu se supun returului.

„Sunt exceptate de la dreptul de retragere prevăzut la art. 9-15 în ceea ce privește contractele la distanță și contractele în afara spațiilor comerciale următoarele:

c) furnizarea de produse confecționate dupa specificațiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar

Deschis 0
Chestiuni legale Customer Service & Sales ANNA 6 ani 3 raspuns 2624 vizualizari 0

Răspunsuri ( 3 )

 1. Da, produsele personalizate nu pot fi returnate conform OUG 34/2014.

  Nu imi e clar ce inseamna un laptop customizabil – daca el nu exista si il faceti doar pt clientul respectiv, atunci el este clar personalizat. Daca in schimb voi doar il importati pt clientul respectiv, dar el este produs in serie, nu aveti dreptate, aceste nu este un produs personalizat IMHO.

 2. Multumesc frumos pentru raspuns! Customizabil inseamna ca fiecare client isi alege: dimensiunea ecranului si componentele, iar noi dam comanda separata/importam fiecare model in parte pentru fiecare client. Avem o configuratie standard pe care o putem comanda, dar oferim si posibilitatea ca de la acea configuratie sa adaugi/elimini componente.

 3. Buna,

  Daca produsul este oferit de producator cu numar de serie, atunci acel produs nu se incadreaza la produse personalizate indiferent daca i se face un upgrade. De asemenea nici un PC compus din elemente achizitionate separat nu intra la produse personalizate chiar daca clientul isi alege componentele iar firma dvs. face ansamblarea, acestea fiind produse achizitionate separat.

  Alin O.

  P.S. Daca este achizitionat pe persoana juridica, poate sa uite de OPC. OPC-ul este intermediarul doar pentru client persoana fizica, in caz contrar va poate actiona doar in instanta.

Lasă un răspuns

Browse