Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Primele 6 piete e-commerce europene genereaza 72% din incasari (raport)

In 2022, cele mai mari 6 piete ecommerce din Europa au generat 72% din sumele cheltuite in comertul online, informeaza ecommercenews.eu, citand date din raportul  „E-commerce in the Post-Pandemic Era”, marca CBRE. Acestea sunt: Marea Britanie (28%), Germania (18%), Franta (10%), Italia (6%), Spania (5%) si Tarile de Jos (5%). Pietele cu cea mai mare penetrare e-commerce sunt Marea Britanie si Tarile de Jos, care au revenit la tendintele de crestere de dinaintea pandemiei COVID-19. In schimb, pietele emergente (ca Italia si Spania) au un ritm de dezvoltare mai mare, in prezent.

Raportul a analizat impactul pandemiei provocate de noul coronavirus si a concluzionat ca in toatele pietele analizate consumatorii prefera cumparaturile in magazinele fizice. Populatia din tarile care au inregistrat cea mai mare dezvoltare e-commerce inainte de pandemie are acum cea mai mare preferinta pentru achizitiile offline: in Spania si Italia, 65% dintre consumatori prefera mgazinele traditionale (media europeana fiind de 60%, iar procentele din Marea Britanie si Germania fiind de 52%, respectiv 55%).

Experienta omnichannel ramane vitala pe toate pietele analizate de raport: o proportie semnificativa de consumatori prefera sa vada un produs intr-un magazin offline, iar apoi sa-l comande pe Internet. Mai exact, 50% dintre europeni si aproape 60% dintre spanioli si italieni. O tendinta similara se observa apropo de returnarea comenzilor digitale in magazinele fizice. Spania, Marea Britanie si Franta conduc clasamentul, in acest caz.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply