Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Numarul de magazine online olandeze s-a triplat, in ultimii 10 ani

Pe 1 ianuarie 2024, in Tarile de Jos existau putin peste 101.000 de magazine e-commerce active. Asta inseamna ca numarul acestora s-a triplat, fata de 2014, anunta ecommercenews.eu. Cifrele provin de la Statistics Netherlands.

Datele acestei companii aratau ca, la inceputul anului trecut, in Tarile de Jos existau 84.100 de magazine online – mai multe decat cele 82.100 de locatii offline, fizice (o premiera, la nivel national). In plus, numarul de intreprinderi mici si mijlocii (IMM) din sectoru digital a crescut cu 252%, in perioada 2014-2024. Acest procent plaseaza comertul online in randul primelor 10 industrii olandeze care s-au dezvoltat cel mai mult, in ultimii 10 ani.

In timpul pandemiei COVID-19, numarul de platforme e-commerce din tara nordica a crescut cel mai mult: multe companii locale care nu vindeau pe Internet pana atunci au inceput sa o faca, in timpul crizei generate de noul coronavirus. Evident, de atunci, dezvoltarea nisei online a incetinit considerabil.

Numarul de IMM-uri a crescut si in alte industrii din tara amintita. Din 2014 incoace, cel mai mult s-a dezvoltat nisa de software publishing: pe 1 ianuarie 2024, in Tarile de Jos existau 305 IMM-uri de acest tip, de peste 6 ori mai mult ca acum 10 ani! In plus, IMM-urile din nisele servicii de securitate private, call centere, instalare tevi si cabluri si bauturi au crescut de 5 ori. Conform sursei amintite, Tarile de Jos aveau peste 1,56 de milioane de IMM-uri, la inceputul acestui an; in 2014, erau 927.000 (asta inseamna o crestere de aproape 69%).

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply