Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Marketplace-ul Zara Pre-Owned se extinde in Europa, anul acesta

Retailerul de Fashion spaniol Zara se pregateste sa isi extinda marketplace-ul de imbracaminte second-hand in pietele europene pe care activeaza, in a doua jumatate a acestui an, anunta ecommercenews.eu. Tarile de Jos este una dintre regiunile vizate. Zara Pre-Owned este disponibil momentan doar in Marea Britanie, unde s-a lansat in octombrie 2022.

Aceasta platforma de tip marketplace este un loc in care clientii isi pot vinde piesele vestimentare purtate, incarcand imagini cu produsele si o descriere a acestora. In plus, pot cere repararea anumitor haine sau le pot dona catre Crucea Rosie. Conform studiilor, doar 8,6% dintre materialele brute sunt returnate in economie, pentru a fi reutilizate. Iar tranzitia la un model mai sustenabil ar putea genera 45 trilioane €, pana in 2030, conform Forumului Economic Mondial.

Ideea nu este noua: si alti retaileri de Fashion (ca Zalando, Yoox.com, Lululemon si Nike) au initiative similare, in contextul in care produsele second-hand sunt la mare cautare – mai ales in randul tinerilor de pana la 24 de ani (Generatia Z), care pretuiesc sustenabilitatea. Asa cum am scris deja, se estimeaza ca – pana in 2025, in Europa– vanzarile online de produse folosite vor creste cu 60% fata de 2021, ajungand sa valoreze 120 de miliarde €! Iar piata globala pentru produse second-hand se va dubla, pana in 2027, ajungand sa valoreze 350 de miliarde $!

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply