Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Pana in 2027, piata second-hand globala se va dubla, valorand 350 miliarde $ (raport)

Piata globala pentru produse second-hand este in continua dezvoltare, gratie pasiunii Generatiei Z (tinerii de pana la 24 de ani) pentru economia circulara, sustenabilitate, protectia mediului si un stil de viata plin de produse unice, nu mass market. De aceea, un raport marca ThredUp („2023 Resale Report”), citat de chainstoreage.com, estimeaza ca piata mondiala de produse folosite se va dubla, pana in 2027, ajungand sa valoreze 350 de miliarde $. Din acest total, piata americana va valora 70 de miliarde $. In 2022, piata second-hand globala a valorat 177 miliarde $, iar cea din SUA a totalizat 39 de miliarde $.

Acesta este al 11-lea studiu anual marca ThredUp si a descoperit ca, in SUA, piata online este sectorul second-hand cu cea mai rapida dezvoltare. Si ca se estimeaza ca aceasta va creste, in medie, cu 21% pe an, in urmatorii 5 ani, ajungand la 38 de miliarde $, pana in 2027. Raportul mai indica faptul ca 2 din 5 produse din dulapurile Generatiei Z sunt unele second-hand. Cele mai populare 5 branduri in domeniu sunt Torrid, Lululemon, Madewell, Zara si Free People. Pe urmatoarele 5 locuri se plaseaza Patagonia, Reformation, Urban Outfitters, Everlane si Vuori.

Recent, scriam ca un studiu marca Cross-Border Commerce Europe anunta, ca in 2025, nisa second-hand online va reprezenta 14% din piata vanzarilor cu amanuntul (fata de 10%, in 2021), in Europa. Iar vanzarile online de produse folosite vor creste cu 60%, comparativ cu 2021, valorand 120 de miliarde €.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Comentariu ( 1 )

  1. […] estimeaza ca piata mondiala de produse folosite se va dubla, pana in 2027, ajungand sa valoreze 350 de miliarde $! Conform Morning Consult, principalele motive pentru a cumpara produse folosite deja sunt: […]

Leave a reply