Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Nu ai cont inca? Creează un cont nou pentru a avea acces in toate sectiunile ECOMpedia.ro.

GAP investeste 140 milioane $ intr-un depozit care va procesa 1 milion de colete/zi

Corporatia multinationala The Gap Inc. construieste, din aprilie incolo, un centru de distributie in Longview (Texas), menit sa proceseze 1 milion de colete/zi, informeaza cnbc.com. Compania investeste 140 milioane $ in noul depozit, care va avea 74.300 m2 si care face parte din eforturile de a-si dubla afacerile online, in urmatorii 2 ani.

Vanzarile GAP au scazut, in pandemie, fata de nivelul din 2019, numarul americanilor care au ajuns la mall-uri si au cumparat imbracaminte din magazinele fizice reducandu-se considerabil. Dee aceea, compania a facut pasi mari spre online: planuieste ca 50% dintre vanzarile proprii sa se faca pe Internet, pana la finalul anului fiscal 2023, va inchide 30% dintre magazinele traditionale neperformante GAP si Banana Republic si va investi mai mult in brandurile in crestere Old Navy si Athleta. In trimestrul incheiat pe 31 octombrie 2020, afacerile online ale companiei au crescut cu 61% (si au venit la pachet cu 3,4 milioane de clienti noi) si au reprezentat 40% din totalul vanzarilor.

In prima faza, centrul de distributie din Texas va fi folosit pentru a manageria comenzile digitale ale Old Navy (unul dintre brandurile detinute de GAP). Ulterior, se va extinde si la celelalte branduri ale companiei. Deschiderea este planuita pentru august 2022. Pana la finalul anului 2023, GAP estimeaza ca noul depozit va crea peste 500 de locuri de munca full-time (iar in urmatorii 5 ani, totalul va depasi 1.000 de joburi). In plus, pana in 2026, locatia din Texas va aduce in zona peste 1.000 de locuri de munca sezoniere.

Pandemia COVID-19 a accelerat orientarea catre e-commerce la nivel mondial: in CanadaEuropa, Marea Britanie si Romania, noile depozite sunt la mare cautare, iar investitiile in lanturile de aprovizionare si in logistica sunt in crestere.

Leave a reply