Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Flip.ro are incasari de 1,3 milioane €, in 10 luni de la lansare

La 10 luni de la lansare, startup-ul Flip.ro, anunta (intr-un comunicat de presa) ca a ajuns la incasari de 1,3 milioane €, depasind estimarile initiale pentru 2020. Evolutia pozitiva a cifrei de afaceri se datoreaza unei tendinte observate pe piata locala: oamenii sunt din ce in ce mai dispusi sa isi cumpere un telefon second-hand reconditionat (refurbished), in detrimentul unuia nou.

Principalele motive pentru care oamenii fac aceasta alegere sunt:

  • pretul mai accesibil, telefoanele reconditionate fiind mai ieftine cu 40-50% decat cele noi, insa performanta acestora este comparabila cu cea a telefoanelor noi
  • calitatea produselor (Flip ofera o garantie 12 luni pentru toate telefoanele vandute)
  • siguranta achizitiei (Flip pune la dispozitie un proces transparent si usor de achizitie, precum si dreptul de retur al produselor)
  • alegerea unui telefon reconditionat este benefica pentru mediul inconjurator

De la lansarea magazinului (in noiembrie 2019), peste 6.000 de telefoane au fost tranzactionate prin intermediul Flip.ro. De pe 7 octombrie, platforma online extinde garantia de la 100 de zile la 12 luni, pentru toate telefoanele tranzactionate. Aceasta strategie face parte din misiunea companiei de a oferi clientilor o experienta cat mai asemanatoare cu achizitionarea unui telefon nou. Totodata, contribuie la o siguranta sporita a procesului de vanzare prin Flip. „Suntem foarte convinsi ca telefoanele noastre ofera aceeasi experienta de utilizare precum un telefon nou. Este parte din misiunea noastra sa oferim o experienta cat mai apropiata de cumpararea unui telefon nou, si nu doar una de telefon second-hand mai bun”, trnasmite George Moroianu (foto st., Co-fondator Flip.ro).

Odata cu extinderea garantiei, primul marketplace de telefoane second-hand verificate si reconditionate din Romania introduce si „vanzarea instant”. Pana acum, vanzarea se desfasura astfel: utilizatorul evalua telefonul pe care dorea sa il vanda, apoi il expedia gratuit prin curier si intregul procesul de vanzare era realizat de platforma, utilizatorul fiind platit in contul bancar, la finalizarea vanzarii (aproximativ 9 zile). Acum, cei care isi doresc o vanzare mai rapida, pot accesa optiunea de „vanzare instant”, prin care sunt platiti in 1-2 zile de la livrarea si verificarea telefonului, pentru un comision mai mare.

In luna iunie a acestui an, compania a primit o investitie de 250.000 €, prin care si-a propus sa devina lider pe piata de electronice second-hand si reconditionate din Romania. Una dintre directiile de dezvoltare pentru 2021 este extinderea vanzarilor pe plan international.

Leave a reply