Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Fintech-ul BNPL Leanpay a intrat pe piata din Romania, cu o investitie de 1 milion €

Leanpay, unul din cei mai importanti furnizori de servicii Buy Now Pay Later (BNPL) din Europa Centrala si de Est, opereaza pe piata locala, in urma unei investitii de 1 milion €. Solutia de plata in rate care se adreseaza magazinelor online si offline a fost deja integrata de nume precum Flanco, PC Garage, Lensa sau Mobilier1, transmite Leanpay, intr-un comunicat de presa.

Leanpay Romania face parte din Grupul Leanpay, activ din 2018, coordonat de fondatorii Misa Zivic (CEO), Janko Medja (CBO) si Tilen Zugwitz (CFO), o echipa cu experienta vasta in antreprenoriat, management si servicii bancare. Compania ofera solutii de plata in rate pentru comercianti si consumatori, avand peste 100.000 de utilizatori finali, credite de consum emise in valoare de peste 100 milioane € si circa 800 de comercianti parteneri.

In urma succesului inregistrat in Slovenia (unde e lider pe nisa serviciilor de plati in rate, cu afaceri de trei ori mai mari YoY, in prima jumatate a anului 2021), start-up-ul a securizat o investitie de 2,5 milioane € de la Lean Ventures, alocata extinderii in regiune. Astfel, Romania si Ungaria au fost urmatoarele tari vizate. Leanpay Romania a obtinut licenta de la Banca Nationala a Romaniei in septembrie 2022, iar activitatea operationala a inceput in iunie 2023.

„Romania este cea mai mare piata din Europa Centrala si de Est pentru tipul de servicii pe care il oferim si prezinta, in continuare, un potential de crestere formidabil, fiind dominata de un puternic caracter concurential. Ce ne diferentiaza pe noi este experienta de cumparare de tip BNPL 3.0 pe care o oferim. (…) Concret, plata in rate la comercianti este disponibila utilizand un flux complet digital, extrem de rapid si simplu, transparent, intr-un mod responsabil fata de client, online sau direct in magazinele partenerilor, pentru cumparaturi cu valori cuprinse intre 250-25.000 lei, evitand supraindatorarea consumatorului, fara a mai fi nevoie de hartii, carduri sau drumuri la banca”, explica Vlad Radutu (foto, Country Manager Leanpay Romania).

Prin adoptarea solutiei BNPL 3.0 in Romania, comerciantii ofera consumatorilor posibilitatea de a achizitiona produse prin cea mai rapida metoda de plata in rate. Clientii au optiunea de a-si imparti costul produsului in sume fixe egale. Astfel, se creeaza un ecosistem in care comerciantii parteneri cresc valoarea medie a cosului de cumparaturi (reducand rata de abandon), frecventa de cumparare si obtin fidelizarea mai rapida a clientilor. Un alt diferentiator al solutiei propuse de Leanpay il reprezinta posibilitatea consumatorilor de a afla, in avans, ce suma pot accesa in mai putin de 1 minut, prin serviciul Verifica Limita. Astfel, inainte de achizitia finala, acestia pot estima ce buget lunar pot aloca pentru achizitionarea acestor produse.

„Din momentul in care ne-am integrat cu partenerii nostri locali, vanzarile in rate pentru acestia au crescut cu aproximativ 30%, iar valoarea medie a cosului de cumparaturi in rate a avut un avans de circa 40%.  In acest moment, avem cateva zeci de comercianti parteneri si tintim cu precadere retailerii online si offline din electro-IT, DIY, mobilier, Home & Deco, sport sau servicii medicale, care au in comun o valoare a cosului mai ridicata”, adauga Vlad Radutu.

Leave a reply