Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Europa: piata online a produselor electronice a valorat 90 miliarde €, in 2023

Piata electronicelor vandute pe Internet, in 2023, a fost evaluata la o valoare de 90 de miliarde €, anul trecut (11% din totalul vanzarilor cu amanuntul din aceasta nisa de produse), anunta ecommercenews.eu. Pana in 2025, acest total va creste cu 19%, ajungand la 107 miliarde €.

La aceasta dezvoltare vor contribui semnificativ retailerii si marketplace-urile C2C care vand electronice second-hand sau reconditionate. In 2023, 7,7 miliarde € din cele 90 (adica 8,6%) au fost incasati de la consumatori care au achizitionat electronice folosite. Anul viitor, procentul va urca la 11% (11,5 miliarde €).

Sursa cifrelor de mai sus este prima editie a „Top 100 Consumer Electronics Retail Europe”, un clasament intocmit de Cross-Border Commerce Europe. In total, la nivel european consumatorii au comparat online si offline electronice in valoare de 202 miliarde €. Acest total va creste cu 1,25% anual, atingand 210 miliarde € in 2025. Asta inseamna ca anul viitor jumatate din veniturile din aceasta nisa vor fi generate de vanzarile e-commerce, iar 52% vor veni din comertul transfrontalier.

Electronicele vandute in magazinele digitale europene reprezinta a doua cea mai mare nisa de produse online, dupa Fashion. Iar Amazon conduce clasamentul celor 100 de retaileri analizati de raportul amintit anterior (cu 18% din total si venituri de 16,2 miliarde €, in 2023).

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply