Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Din 24 aprilie 2019, farmaciile pot vinde online medicamente fara reteta

De pe 24 aprilie 2019, intra in vigoare normele de aplicare ale Legii nr. 160/2018 (pentru modificarea si completarea Legii Farmaciei nr. 266/2008), ce permite farmaciilor sa vanda online medicamente fara prescriptie medicala (Over the Counter/OTC), anunta ContentSpeed, intr-un comunicat de presa. Pana acum, farmaciile puteu vinde pe Interent doar suplimente, dermatocosmetice si parafarmaceutice. Legea fost promulgata in 2018, iar de acum farmaciile pot depune actele pentru a primi avizele necesare, profitand de noi oportunitati in retailul farmaceutic.

„Cresterea vanzarilor de OTC, raportata la nivel de industrie farmaceutica (din 2017 si 2018), ne-a aratat in mod clar ca este o oportunitate uriasa de a comercializa medicamente fara prescriptie si online. Modificarea legislativa ar trebui sa-i convinga pe retailerii de produse farmaceutice de oportunitatile oferite de un nou canal de vanzare, mult mai accesibil pentru toti utilizatorii. Investitia intr-o farmacie online este de aproximativ 10% din bugetul alocat deschiderii unui nou punct de lucru fizic. Credem cu tarie ca aceasta verticala va urma evolutia IT&C de acum 10 ani si Fashion&Beauty din ultimii 5 ani”, transmite Doina Vilceanu (foto, Business Development Manager ContentSpeed).

ContentSpeed va ajuta farmaciile online cu documentatia Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale (ANMDM), de care vor avea nevoie. Si a pregatit in platforma un set de functionalitati creat special pentru farmaciile online (printre clientii companiei se numara Professional Farmaline, Remedium Farm si MedLife), care respecta toate normele legale si prevederile GDPR si care include:

  • formulare de consultatie online
  • istoricul interactiunilor cu pacientul
  • integrari cu cele mai importante software-uri de gestiune (Pharmec, Netfarm si BizPharma)
  • posibilitatea de rezervare a medicamentelor acordate pe reteta (RX) intr-o farmacie fizica, de unde acestea pot fi ridicate de client

Pe plan international, Amazon detine de 2 ani licenta pentru a vinde medicamente angro, in 2018 cumparand start-up-ul farmaceutic PillPack (cu 1 miliard $), iar Alibaba Group a lansat platforma Alibaba Health inca din 2015 (cu peste 3.300 de parteneri si vanzarile online anuale de peste 3,2 miliarde $, in martie 2018).

Leave a reply