Gun Media: cum atragi mai multi clienti online prin continutul video
Aparitia reclamelor TV a schimbat industria de marketing si publicitate, impactul in randul consumatorilor fiind semnificativ mai mare decat orice panou publicitar. Marele dezavantaj al acestei forme de promovare a fost si este costul, bariera de intrare pe TV fiind foarte ridicata, mai ales in ultimele doua decenii, cand unele reclame au ajuns sa coste enorm, transmite agentia de marketing online Gun Media, intr-un comunicat de presa.
Dar, avand in vedere faptul ca majoritatea publicului comercial s-a mutat pe Internet, abandonand TV-ul in favoarea retelelor sociale si platformelor video, continutul video online este in crestere. „Segmentul comercial majoritar este format din persoane cu varste intre 24 si 35 de ani, urmat de cel format de tinerii cu varste intre 18 si 24 de ani. Din statisticile pe care le urmarim, acestea sunt categoriile care se uita din ce in ce mai putin la TV, dar in acelasi timp consuma foarte mult video online. Cifrele arata ca audienta zilnica din YouTube depaseste totalul statiilor TV. Acestea sunt doar cateva din motivele pentru care brandurile trebuie sa isi indrepte si mai mult atentia si bugetele catre mediul digital”, transmite Robert Trandafir (foto, Co-fondator Gun Media). Acesta anticipeaza o crestere la nivel local, in 2019, a bugetelor alocate de companii pentru realizarea si promovarea de continut video in mediul online.
Pentru brand-urile care creeaza astfel de continut, Gun Media are urmatoarele sfaturi:
- nu va speriati de bugetele necesare pentru continut video, puteti avea rezultate foarte bune cu un buget foarte mic (faceti, de exemplu, streaming Live, in care un expert ii invata pe consumatori cum sa foloseasca produsele voastre si raspunde in timp real intrebarilor primite – statisticile interne Gun Media arata ca Live-urile sociale au cea mai mare rata de engagement)
- YouTube este principalul canal pentru care trebuie sa realizati continut video – este al doilea cel mai mare motor de cautare online (dupa Google), iar costurile pentru realizarea de continut aici sunt mult mai mici decat pe TV, desi audienta zilnica o depaseste net pe cea a posturilor de televiziune; creati-va obligatoriu un canal de brand si incarcati clipuri de tip unboxing si/sau tutoriale (de tipul Cum sa …?), care vor ajunge targetat fix la publicul-tinta
- pe Facebook, axati-va pe Live-uri – publicul vrea sa interactioneze, sa vada cine se afla in spatele brand-ului, echipa din spatele produsului poate cer feedback, fideliza clientii, arata deschidere catre comunicare si isi poate prezenta latura umana
- pe Instagram, axati-va pe Stories – sunt din ce in ce mai urmarite de utilizatori
Leave a reply