Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Boox vine cu o noua solutie refolosibila pentru ambalajele e-commerce

Industria globala a ambalajelor va creste cu circa 30% pana in anul 2025, atingand valoarea de 1 trilion $, una din cauze fiind e-commerce-ul. Cantitatea semnificativa de deseuri produsa de comertul online poate fi redusa prin implementarea unor solutii circulare, citim pe morningbrew.com. Un exemplu interesant este cel oferit de start-up-ul Boox – o platforma dedicata livrarilor zero-waste, fondata in 2019.

Primul produs marca Boox a fost o cutie din plastic polipropilenic (Boox Box), care permite magazinelor online sa refoloseasca aceeasi cutie pentru a livra mai multe produse comandate pe Internet. Acum, platforma a lansat si Boox Baag, o punga din nailon si poliester reciclate, perfecta pentru ambalat imbracaminte cumparata online.

Cumparatorii pot lasa pungile si cutiile Boox in peste 10.000 de puncte de retur din SUA (care functioneaza in parteneriat cu Happy Returns) si Marea Britanie (care opereaza via lockere InPost). Boox le curata si le redistribuie partenerilor e-commerce, care le refolosesc. Pretul de a trimite un colet in aceste ambalaje depinde de pret si volum, dar variaza intre 0,4 si 1 $/colet. Platforma are in jur de 60 de clienti activi, care vand imbracaminte si  produse de Beauty, a livrat 100.000 de colete in 2021 si vrea sa ajunga la 1 milion, anul acesta.

Comertul online circular, in care se folosesc ambalajele refolosibile (pe care le trimiti inapoi la magazinul online, pentru a reduce impactul asupra mediului si costurile) se dezvolta din ce in ce mai mult, in ultimii ani: platforma Loop, supermarketul online Loopstore, Amazon si Tesco – toate apeleaza la astfel de ambalaje; pana si la noi in tara exista ceva similar: start-up-ul R-Create ofera astfel de ambalaje returnabile si colaboreaza deja cu retalieri online ca Miniprix si Carturesti.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply