Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Black Friday 2019: romanii vor cumpara online in valoare de 1,2 miliarde de lei

PayU Romania estimeaza ca Black Friday 2019 va aduce o crestere a valorii tranzactiilor online cu 25% YoY, ajungand la peste 360 milioane de lei. Liderul pietei de plati online autohtone transmite, intr-un comunicat de presa, ca cea mai importanta perioada de reduceri din an isi va continua trend-ul ascendent, comparativ cu 2018 urmand sa creasca si valoarea totala a cumparaturilor online (+20%, pana la 1,2 miliarde de lei), inclusiv cele achitate cu numerar, la livrare.

„Investitiile constante si sustinute ale furnizorilor de servicii de plata online, cat si ale comerciantilor in noi tehnologii si in educatia cumparatorilor, au transformat Black Friday in cel mai asteptat eveniment in e-commerce. De la an la an, tot mai multi romani vad ca este mai simplu, mai sigur si mai rapid sa cumpere si sa plateasca online. Ne asteptam ca intreaga valoare a tranzactiilor sa creasca cu 20% si sa ajunga la 1,2 miliarde de lei, incluzand atat pe cele achitate online, cat si cumparaturile cu numerar la livrare”, explica Marius Costin (foto, Country Manager PayU Romania).

Indicator relevant al unui eveniment de e-commerce tot mai matur, valoarea medie a cosului de cumparaturi va scadea cu 4% (ajungand la 650 lei). Romanii vor cumpara in special produse IT&C (electronice si electrocasnice) si de Fashion (imbracaminte, incaltaminte, accesorii). Plata cu un singur click va avea o pondere semnificativa, de 70%, iar 40% din valoarea totala a tranzactiilor procesate vor proveni din platile cu un card in rate, fara dobanda (valoarea medie a cosului de cumparaturi platit cu un astfel de card este, in medie, cu 50% mai mare decat cosul mediu de cumparaturi obisnuit). Cele mai multe plati online transfrontaliere se vor face din Ungaria si Marea Britanie.

„Editiile anterioare de Black Friday ne-au aratat ca romanii se pregatesc in avans pentru cel mai important eveniment de shopping al anului. Acestia verifica fiecare categorie de produse de care sunt interesati si isi pregatesc lista de cumparaturi, in timp ce isi inregistreaza cardurile in sistemul comerciantilor, pentru plati rapide si sigure, efectuate cu un singur click. De exemplu, eMAG a anuntat ca peste 1 milion de persoane si-au inregistrat deja cardurile in aplicatia eMAG, pentru a putea plati cu un singur click”, adauga Marius Costin.

Leave a reply