Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Barcelona va taxa curierii, pentru a promova livrarile la locker

Consiliul orasului Barcelona vrea ca, in 2023, un procent de 40% dintre cumparaturile online sa fie livrare la pachetomate si nu acasa. De aceea a introdus o taxa anuala dedicata companiilor de curierat care ofera livrari la domiciliu, informeaza ecommercenews.eu. Propunerea in acest sens a fost facuta in decembrie 2022, aprobarea finala se va da in februarie si taxa se va aplica din martie incolo.

Conform noii reglementari, toate companiile logistice e-commerce care au o cifra de afaceri mai mare de 1 milion €/an trebuie sa plateasca o taxa pe venit de 1,25%. Aceasta taxa va fi aplicata coletelor livrate la domiciliu, nu si celor primite de clienti la birou, la puncte de livrare sau ridicate din magazinele fizice.

Conform Universitatii of Barcelona, livrarile e-commerce vin la pachet cu un cost anual de 2,6 milioane € dedicat parcarilor. Majoritatea spaniolilor prefera livrarea la domiciliu, dar rata de livrari fara succes este mare. De aceea, cu aceasta noua taxa, Consiliul orasului Barcelona vrea sa promoveze livrarile mai sustenabile (avand in vedere ca impactul economic si de mediu al e-commerce-ului nu e de neglijat) si sa sprijine magazinele offline (care platesc taxe orasenesti, in timp ce afacerile digitale au adesea sediul in afara oaselor si scapa de taxe).

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply