Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

ANPC continua sanctiunile, cu Evomag, Jumbo, Ikea, Christian Tour, FAN Courier, Studio Moderna

Dupa ce a sanctionat Altex si Flanco pentru practici inselatoare, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a dat un avertisment companiilor Evomag, Jumbo, Ikea, Christian Tour, FAN Courier si Studio Moderna, anunta site-ul profit.ro. Sanctiunea in forma de avertisment vine pe fondul a numeroase reclamatii primite din partea publicului, in Bucuresti. ANPC a observat o serie de nereguli in cadrul companiilor mentionate: produse si colete livrate mai tarziu decat stipula contractul, probleme la montarea aparatelor de aer conditionat, conformitatea produselor aflate in garantie, refuzul dreptului de denuntare a contractului in 14 zile, nerespectarea termenului de restituire a contravalorii pachetelor de servicii turistice.

„Actiunea va continua pana cand toti operatorii economici vor intelege sa depuna diligentele necesare pentru a veni in intampinarea necesitatilor consumatorilor”, transmite Horia-Miron Constantinescu (Presedinte ANPC), citat de sursa amintita. ANPC impune operatorilor economici avertizati:

  • un termen de raspuns la sesizari de maxim 48 ore
  • un termen de livrare a produselor comandate de maxim 15 zile de la achizitionare
  • un termen de montaj al aparatelor de aer conditionat de maxim 7 zile de la achitare
  • respectarea tuturor termenelor anuntate de operatorul economic si spatiului de vanzare al punctelor de lucru
  • respectarea termenelor de restituire a contravalorii pachetelor de servicii turistice asumate prin contract
  • respectarea conditiilor generale privind furnizarea si timpii de livrare ale tuturor serviciilor postale (interne si internationale), dar si a termenului de returnare a contravalorii trimiterilor postale catre expeditor (sumele colectate de la destinatar)

Leave a reply