Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Amazon va deschide un magazin fizic de Fashion, in SUA (VIDEO)

Zvonurile despre care scriam la mijlocul anului trecut s-au adeverit. Dupa ce s-a impus in domeniul e-commerce, in cloud computing, a produs dispozitive smart, seriale si a facut inovatii in domeniul magazinelor fizice fara case, casieri si cozi (vezi Amazon Go), Amazon va face un prim pas in domeniul Fashion si va deschide un magazin traditional, offline, in Los Angeles, in a doua parte a acestui an, citim pe edition.cnn.com.

Locatia va purta numele Amazon Style si va avea aproape 2.800 m2, urmand sa vanda imbracaminte, incaltaminte si accesorii de la diverse branduri (cu preturi cuprinse intre 10 si 400 $). Majoritatea produselor vor fi tinute in depozitul magazinului, pe umerase si rafturi fiind expusa cate o marime din fiecare produs, ca exemplu. Clientii vor scana un cod QR din aplicatia de mobil Amazon, pentru a li se aduce produsul dorit direct la cabina de proba (unde pot cere alta marime sau culoare, folosind un touchscreen) si pentru a cumpara, ulterior, ce au ales. In timp ce scaneaza diverse optiuni din magazin, algoritmii Amazon le vor recomanda clientilor si alte produse, care i-ar putea interesa.

Alte elemente interesante din magazin: sisteme complexe de management al inventarului, tehnologii noi pentru departamentul de relatii cu clientii si checkout rapid, prin recunoasterea palmei (via Amazon One). In locatia Amazon Style vor putea fi aduse si retururile produselor comandate online, pe Amazon; in plus, de aici vor putea fi ridicate produse comandate online. Iata cum va arata noul magazin:

Magazinul se va afla intr-un complex de shopping elegant din Los Angeles, in vecinatatea unor magazine ca Nordstrom, Urban Outfitters, J. Crew, H&M si JCPenney – care au pierdut din clienti, odata de Amazon a inceput sa vanda imbracaminte online, in 2002, devenind cel mai mare retailer de imbracaminte din SUA. Cu toate acestea, in nisa de Fashion, 85% dintre vanzarile cu amanuntul au loc tot offline, consumatorii avand nevoie sa vada si sa probeze produsele inainte de a le cumpara.

Primul magazin fizic marca Amazon (Amazon Books) a fost deschis in 2015, la Seattle. Acesta a fost urmat de supermarketuri Whole Foods, magazine fara casieri Amazon Go, Amazon Go Grocery, Amazon Fresh, magazine Amazon 4-Star si  Amazon Pop Up.  Pe 31 decembrie 2020, gigantul online avea un total de 611 magazine fizice in America de Nord. Evident, succesul acestora este mic, prin comparatie cu latura e-commerce a companiei.

Comentariu ( 1 )

  1. […] Amazon (care va deschide primul magazin fizic propriu de Fashion, in a doua parte a acestui an, in SUA) va merge pe aceasta abordare omnichannel: Amazon Style va […]

Leave a reply