Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Complice.ro: crestere cu 30% a cifrei de afaceri, in 2021

 

Magazinul online Complice.ro anunta, intr-un comunicat de presa, ca a incheiat anul 2021 cu o cifra de afaceri de 160.000 €, marcand astfel o crestere cu 30% fata de anul precedent. Dinamica pozitiva s-a datorat ratei ridicate de adoptie a noilor produse (pachete flexibile de experiente) si cresterii numarului de clienti (cu 85%, un indicator record pentru Complice.ro).  Alaturi de acesti factori, se evidentiaza o tendinta tot mai clara in piata de a prefera premiile si cadourile experientiale in locul obiectelor, chiar si in mediul corporate, ca solutie pentru programele de reward & recognition care au contribuit la imbunatatirea productivitatii angajatilor, in pandemie.

„Pandemia si-a pus amprenta intr-un mod mai putin asteptat, determinandu-i pe clientii Complice sa acceseze experiente si pentru a se bucura chiar ei de un cadou bine-meritat, nu doar pentru a le darui . Astfel, au explorat hobby-uri sau pasiuni de care pana acum nu au avut timp, au cautat sa experimenteze mai mult si sa-si regaseasca echilibrul. Chiar daca au accesat pachete cu valoare mai mica, numarul comenzilor a crescut, la fel si numarul clientilor recurenti”, transmite Oana Pascu (foto, Fondator Complice.ro).

Anul 2021 a fost marcat de o mai mare deschidere din partea clientilor catre experiente, atat pe segmentul corporate, cat si residential. Numarul comenzilor aproape s-a dublat YoY, iar valoarea medie a acestora se situeaza la 297 €. 28% dintre clientii Complice.ro au preferat pachetele flexibile, cu mai multe experiente, din care destinatarul o alege pe cea preferata (FlexiBox). Valoarea medie a comenzii FlexiBox a fost de 156 €. Pachetele predefinite, care contin anumite experiente alese de cei care le ofera ca premii sau  cadouri, au generat l68% din comenzile totale si 76% din cifra de afaceri, in 2021, iar comanda medie a fost 330 €.

La nivelul intregului an, proportia clientilor corporate se mentine la nivel asemanator cu anii precedenti. In ceea ce priveste clientii din segmentul residential, cele mai multe comenzi sunt facute de femei, cu varsta intre 30 si 50 de ani, cu o viata sociala activa, care doresc sa-i surprinda pe cei dragi cu gesturi de impact. In ceea ce priveste valoarea medie a comenzii, barbatii cheltuiesc pe cadouri experientiale la fel de mult ca femeile, cand vine vorba despre cadouri individuale, oferite de persoane fizice (o medie de 149 €/cadou). In corporate insa, managerii barbati aloca pentru experiente un buget cu 40% mai mare decat femeile manage (1.425 €, fata de 1.004 €).

Comenzile plasate de clientii recurenti reprezinta mai mult de o treime din totalul comenzilor inregistrate anual, respectiv 37% din total comenzi si 50% din venituri. Acesta a fost si motivul pentru care Complice.ro a lansat, in a doua parte a lui 202,1 un serviciu nou – abonamentele pentru cadouri experientiale, care ofera un buget acumulat lunar, alerte personalizate si consultanta pentru alegerea cadourilor perfecte.

„Ne bucuram ca am incheiat 2021 cu rezultate peste asteptari si chiar peste nivelul din 2019. Ne asteptam la o revenire pe segmentul rezidential, care a avut cel mai mult de suferit pe fondul restrictiilor si evolutiei epidemiologice in 2020, insa aceasta a depasit estimarile initiale. Pentru acest an ne dorim sa mentinem ritmul de crestere, continuand sa investim intr-un portofoliu de experiente actual, cu componente noi”, a incheiat Oana Pascu.

Leave a reply