Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Nu ai cont inca? Creează un cont nou pentru a avea acces in toate sectiunile ECOMpedia.ro.

S-a lansat Amazon One, care permite plata cu palma (VIDEO)

Amazon a facut publice o noua tehnologie de plata proprie: Amazon One, un dispozitiv care permite clientilor efectuarea platilor contactless, cu ajutorul propriei palme, citim pe blog.aboutamazon.com. Sistemul identifica utilizatorul folosind o combinatie de detalii de suprafata ale palmei (santuri in piele) si de modele ale venelor, pentru a crea o „semnatura a palmei”. Avantajele acestei tehnologii (comparativ cu recunoastea faciala) tin de securitatea personala: nu poti identifica pe cineva uitandu-te la palma lui, iar activarea dispozitivului se face doar printr-un gest intentionat (trebuie sa tii palma deasupra acestuia).

Amazon One va fi folosit initial in magazinele fizice Amazon Go din Seattle ale gigantului online (unde inscrierea dureaza mai putin de 1 minut), in locul cartilor de credit, compania dorindu-si extinderea sistemului si in alte magazine, pe stadioane si in cladirile de birouri. Amazon mai noteaza ca este deja in discutii cu cativa potentiali clienti. Afacerile interesate de acest sistem de plata pot trimite o cerere in acest sens, la adresa de e-mail AmazonOneSales@amazon.com. Pentru a folosi Amazon One nu ai nevoie de un cont Amazon, ci doar de un numar de telefon si un card de credit.

Amazon a depus actele pentru a patenta aceasta tehnologie la finalul lui 2019. Si nu este prima companie care experimenteaza cu o astfel de tehnologie biometrica (vezi ZKTeco si Fujitsu), de-a lungul anilor, dar marimea ei ar putea garanta implementarea la scara mai larga a ideii. Urmariti mai jos un clip de prezentare pentru Amazon One!

Leave a reply