Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Amazon a cumparat Whole Foods, cu 13,7 miliarde $

Whole_FoodsGigantul online Amazon si-a anuntat la mijlocul lunii iunie cea mai mare investitie de pana acum: 13,7 miliarde $ cash, pentru cumpararea Whole Foods – companie care detine lanturi de supermarketuri ce vand carne, lactate si produse vegetale organice, citim pe gq.com. Suma este cea mai mare investita pana acum de Amazon, recordul anterior fiind detinut de cumpararea site-ului de streaming Twitch, cu 970 milioane $ in 2014.

„Milioane de persoane iubesc Whole Foods Market, pentru ca ofera cea mai buna mancare naturala si organica, iar a manca sanatos devine ceva distractiv. Whole Foods Market incanta, satisface si hraneste clientii de aproape 40 de ani – fac o treaba grozava si vrem ca asta sa continue”, a transmis Jeff Bezos (CEO Amazon), intr-o declaratie de presa.

Lansat in 1980, in Austin (Texas), Whole Foods este acum liderul mondial in materie de produse natural si organic, vinde saptamanal produse in valoare de 300 milioane $ si detine 465 de magazine in America de Nord si Marea Britanie. Palma a fost batuta si contractul va fi semnat in a doua jumatate a anului; conform unei surse citate de bloomberg.com, compania are de gand sa reduca preturile, pentru a face oferta accesibila si persoanelor cu venituri medii si mici. In plus, va taia din numarul de angajati (90.000, in total), inlocuind casierii cu tehnologia (informatie negata insa de un purtator de cuvant).

Acest pas este unul urias pentru gigantul online din Seattle, care a pus de ani buni ochii pe industria alimentara: livreaza din 2013 incoace alimente cumparate online, prin AmazonFresh, si lucreaza la magazine alimentare in care casierii si casele de marcat sunt inlocuite de un cos digital, in care adaugi produsele dorite, prin intermediul unei aplicatii, fiin apoi facturat automat (Amazon Go). Dar nu a reusit sa se impuna pe piata. Dar acum, prin aceasta achizitie, compania va folosi infrastructura pusa la punct a Whole Foods si informatiile pe care aceste supermarketuri le detin despre clientii lor, pentru a determina obiceiurile de cumparare si a-i determina sa cumpere mult si bine.

Comentarii ( 4 )

  1. […] 2017 – cumpara Whole Foods Market, cu 13,7 miliarde $ […]

  2. […] cnet.com. In prezent, gigantul online are 4 tipuri de magazine alimentare (500 de supermarket-uri Whole Foods, 25 de magazine fara casieri Amazon Go, 1 Amazon Go Grocery, 2 Amazon Fresh Pickup), 21 de librarii […]

  3. […] de a primi la adresa dorita alimente comandate pe Interent, pentru a concura cu Whole Foods-ul cumparat de Amazon in 2017 si a satisface apetitul clientelar in crestere pentru aceasta sectiune de shopping online: in al […]

  4. […] ce a cumparat Whole Foods (in 2017), Amazon a obtinut acces la mai multe branduri mass market, in 2018 a venit cu un program […]

Leave a reply