Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Amazon investeste in transportul pe calea ferata, in Italia si Germania

Gigantul e-commerce Amazon a batut palma cu Ferrovie dello Stato (FS), compania ferata de stat italiana, pentru a transporta mai rapid produsele intre centrele sale de distributie din Italia si Germania. Miscarea are drept scop reducerea emisiilor de CO2 cu 9.000 de tone/an (comparativ cu transportul auto), citim pe ecommercenews.eu.

La finalul anului trecut, Amazon a anuntat ca va folosi din ce in ce mai mult transportul pe caile ferate, in Europa. In total, compania vrea sa transporte produse pe 100 de rute ferate si 300 de rute navale si isi propune sa aiba 0 emisii nete de carbon pana in 2040. Acum, marketplace-ul online a anuntat ca – in colaborare cu FS – va organiza 2 trasee: Duisburg (Germania) – Pomezia (Italia) si Herne (Germania) – Verona (Italia).

Mercitalia Intermodal (subsidiara FS) va oferi 3 trenuri/saptamana pe primul traseu; pe al doilea, vor circula 6 trenuri/saptamana, prin intermediul TX Logistik (care tine tot de FS). „Geografia Italiei si legaturile alpine puternice o pozitioneaza ca un jucator-cheie in deblocarea beneficiilor unui sector feroviar intermodal in plina dezvoltare. Extinderea colaborarii noastre cu Mercitalia ne permite sa dezvoltam in continuare practici de logistica durabila si sa crestem transportul feroviar de marfa intre locatiile noastre europene”, a transmis Lorenzo Barbo (CEO Amazon Italia Logistics).

„Conexiunile feroviare spre si dinspre Germania fac parte din planul nostru strategic, aliniat cu tinta Uniunii Europene de a transporta 30% dintre produse pe caile ferate, pana in 2030”, a completat Sabrina de Filippis (CEO Mercitalia Logistics).

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Comentarii ( 2 )

  1. […] initiativa sustenabila vine in completarea ideii de a folosi din ce in ce mai mult transportul pe caile ferate si doar ambalaje reciclabile, in Europa. In plus, compania a initiat zeci de proiecte de energie […]

  2. […] reduce impactul e-commerce asupra mediului si emisiile de CO2  folosind din ce in ce mai multe trenuri si rute maritime pentru transportul marfurilor si utilizeaza ambalaje in intregime reciclabile. In […]

Leave a reply