Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Amazon ocupa primele 2 locuri, in top 150 marketplace-uri europene (raport)

Amazon.de si Amazon.co.uk ocupa primele 2 locuri din topul celor mai de succes marketplace-uri din Europa, citim pe ecommercenews.eu. Clasamentul cu 150 de pozitii a fost intocmit de German Bundesverband Onlinehandel (BVOH), care a realizat si un top 50 marketplace-uri din Germania – in care tot Amazon e pe primul loc. Gigantul online se regaseste, in total, pe 5 pozitii din top 10.

BVOH isi bazeaza clasamentul pe diverse surse: SimilarWeb, Tranco, Cisco Umbrello, alturi de propriile cercetari. Un algoritm creat special a analizat toate datele (colectate timp de cativa ani) si a creat acest top al celor mai populare marketplace-uri. In 2021, valoarea marketplace-urilor europene era estimata la 120-150 de miliarde €.

Top 10 marketplace-uri europene:

 1. Amazon.de
 2. Amazon.co.uk
 3. Ebay.co.uk
 4. Allegro.pl
 5. Amazon.it
 6. Amazon.fr
 7. Sahibinden.com
 8. Ebay-kleinanzeigen.de
 9. Ebay.de
 10. Amazon.es

Top 10 marketplace-uri din Germania (tara despre care se estimeaza ca va fi liderul e-commerce al Europei, pana in 2025):

 1. Amazon.de
 2. Ebay-kleinanzeigen.de
 3. Ebay.de
 4. Otto.de
 5. Mobile.de
 6. Zalando.de
 7. Markt.de
 8. Check24.de
 9. Kaufland.de
 10. Mediamarkt.de

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply