Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Germania va fi liderul e-commerce al Europei, pana in 2025

 

In 2021, Marea Britanie, Germania, Franta si Italia au generat 60% din totalul veniturilor e-commerce europene, tara insulara ramanand liderul in domeniu (in ciuda Brexitului), informeaza ecommercenews.eu. Dar, pana in 2025, locul 1 in clasament va fi ocupat de Germania, cu 19% din totalul veniturilor e-commerce din Europa. Marea Britanie va genera 18%, iar Franta – 12%. In total, se estimeaza ca veniturile din vanzarile pe Internet se vor dubla pana in 2025, ajungand la 1,02 miliarde € (in 2025), de la 492 miliarde € (in 2020).

Comertul online la nivel european s-a dezvoltat constant, in ultimii ani, iar pandemia provocata de noul coronavirus a determinat o crestere masiva, in domeniu: conform Statista, in 2021, vanzarile pe Internet au reprezentat 19% din totalul vanzarilor cu amanuntul, in centrul si estul continetului european (fata de 13%, in 2019, inainte de pandemie).

Si in 2020 liderii in domeniu au fost aceiasi. Marea Britanie a generat 21% din totalul veniturilor e-commerce din Europa, iar Germania – 19%. Pe locul 3 in clasament, Franta a generat un procent de 13%, iar Italia – unul de 6%. In total, cele patru tari europene au produs 59% din veniturile e-commerce ale batranului continent.

„Desi tarile mai mici castiga teren, din punct de vedere economic, per total, situatia e-commerce-ului european va ramane stabila, in urmatorii cativa ani. Pana in 2025, cele trei state lider in domeniu vor stagna sau vor pierde intre 1 si 3 puncte procentuale, iar tarile mai mici le vor ajunge din urma”, noteaza Statista.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply