Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Comertul online italian a valorat 80,55 miliarde €, in 2023 (raport)

Anul trecut, vanzarile digitale in Italia au fost estimate la suma de 80,55 miliarde €, informeaza ecommercenews.eu. Asta inseamna o crestere de 27,14%, comparativ cu anul anterior. In medie, numarul de magazine online din Italia au crescut cu aproape 29% YoY, ca cifra de afaceri. Sursa datelor este a 18-a editie a raportului „Ecommerce Italia”, realizat de Casaleggio Associati.

Conform sursei amintite, in 2023, inflatia a fost de 6,16%; daca o eliminam din total, asta inseamna ca volumul de vanzari e-commerce a crescut cu 20,98 de procente. Marketplace-urile au inregistrat cea mai mare crestere la capitolul cifra de afaceri (CA), anul trecut (55% YoY); in plus, au generat vanzari e-commerce in valoare de 14,5 miliarde €.

In nisa Calatorii si Turism, vanzarile online au atins suma de 21,8 miliarde €, cu 42% mai mult, comparativ cu anul 2022. Unele industrii au fost afectate de criza economica globala: nisa Electronicelor a avut vanzari digitale mai mici cu 3,5% (atingand un total de 3,5 miliarde €); nisa Bijuteriilor si Ceasurilor a scazut si ea cu 4%, ca volum de vanzari e-commerce (dar si-a ajustat preturile, deci tot a inregistrat o crestere a CA de 2% (pana la 406,7 milioane €).

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply