Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Amazon angajeaza 100.000 de persoane, pentru a face fata comenzilor

Amazon vrea sa suplimenteze cu 100.000 de persoane numarul de angajati ai depozitului si departamentelor de distributie din SUA, pentru a face fata comenzilor online numeroase, generate de pandemia COVID-19, anunta blog.aboutamazon.com. Din punct de vedere logistic, compania a dat piept cu un numar enorm de comenzi, stocuri reduse la hartie igienica si alte produse casnice si nu mai poate livra in aceeasi zi, ca pana acum, comenzile clientilor care sunt membri Amazon Prime si Amazon Fresh, in numeroase orase din Statele Unite.

Gigantul online cu sediul la Seattle mentioneaza ca angajatii din centrele de fulfillment din SUA vor primi cu 2 $ in plus/ora, pana la final de aprilie. Un job entry-level intr-un astfel de centru Amazon este platit cu 15 $/ora momentan. Aceeasi suma in plus o vor primi si angajatii esentiali din Canada, Marea Britanie si tarile din Uniunea Europeana care au centre de fulfillment, magazine sau se ocupa de transport si livrare pentru Amazon, pentru ca alti angajati sa poata ramane acasa in aceasta perioada. In total, Amazon estimeaza ca va cheltui 350 milioane $ pe salariile marite. Vestea vine la scurt timp dupa ce gigantul online a transmis ca va oferi pana la 2 saptamani de plata angajatilor companiei care s-au imbolnavit de coronavirus si a pus pe picioare un fond de ajutorare in valoare de 25 milioane $, pntru partenerii si soferii independenti care fac livrari pentru Amazon.

„In timp ce pandemia COVID-19 continua, Amazon si reteaua noastra de parteneri ajuta comunitatile din lume intr-un mod unic – livrand provizii critice direct in pragul casei oamenilor care au nevoie de ele. A primi acasa un produs de care ai mare nevoie este ceva vital, in contextul in care comunitatile practica distantarea sociala, mai ales pentru batrani si persoane cu alte probleme de sanatate. Avem o crestere semnificativa a cererii, ceea ce inseamna ca avem nevoie de angajati intr-o maniera fara precedent, in aceasta perioada a anului”, transmite pe site Dave Clark (Senior VP al Departamentului Worldwide Operations, la Amazon).

In acelasi timp, bbc.com anunta ca angajatii din cel putin 4 depozite britanice ale Amazon au fost anuntati in aceasta perioada ca trebuie sa munceasca obligatoriu peste program, in ciuda faptului ca guvernul britanic a cerut restrictionarea contactului social. Sindicatul general la muncitorilor din Marea Britanie (GMB) transmite ca Amazon „pune profitul inaintea sigurantei”, in timp ce compania spune ca solicitarea este motivata de continuarea livrarilor catre clienti, in aceasta perioada dificila. Amazon are 17 depozite si 27.000 de angajati in Marea Britanie.

Comentariu ( 1 )

  1. […] comenzi alimentare si de produse. Parteneriatul vine la scurt timp dupa ce Amazon a anuntat ca va angaja 100.000 de persoane in SUA (in depozite si departamente de distributie), pentru a face fata comenzilor generate de […]

Leave a reply