Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

7 greseli care trebuie evitate, in industria e-commerce

Conform Statista, industria e-commerce va avea o rata de crestere de 24,25% intre 2023 si 2028. In aceasta lume exploziva a comertului online, afacerile trebuie sa-si administeze bugetele cu cap, pentru a ramane profitabile, citim pe forbes.com.

In acest scop, evitarea anumitor cheltuieli este extrem de importanta. Iata 7 dintre cele mai comune greseli e-commerce care pot fi evitate si care ajuta proprietarii de afaceri digitale sa-si aloce resursele fix unde trebuie, cu impact maxim:

  1. Depedenta de publicitatea platita. Advertising-ul platit poate creste traficul si vanzarile, dar strategia de marketing a unui magazin online nu poate sa includa doar asta. Afacerile e-commerce trebuie sa aiba un marketing echilibrat, dubland ad-urile platite cu o crestere organica, via search engine optimization (SEO) si content marketing.
  2. Prioritizarea noilor clienti, in defavoarea retentiei celor vechi. A castiga clienti noi poate fi mai scump cu pana la 25% decat a-i pastra pe cei existenti deja. Programele de loializare, marketingul personalizat si intretinerea unei relatii de nota 10 cu clientii pot reduce costurile de marketing. Rata de retentie clientelara (CRR) poate fi crescuta prin diverse alte strategii.
  3. Ignorarea optimizarii website-ului. Experienta utilizatorului in magazinul tau digital e vitala si trebuie prioritizata de orice brand e-commerce. Website-ul propriu e principalul instrument de vanzare, deci trebuie sa fie rapid, user-friendly si mobile-responsive.
  4. Ignorarea reglementarilor care tin de securitate. Orice afacere online trebuie sa investeasca in securitatea website-ului si a respectarii reglementarilor in vigoare (cum este GDPR-ul), pentru a evita potentiale amenzi si procese.
  5. Ignorarea datelor generate de afacere. E-commerce-ul genereaza numeroase date, care trebuie intelese, analizate si integrate in procesul decizional. Aceste date ofera indicii apropo de comportamentul consumatorilor, performanta produselor si tendintele pietei.
  6. Prea mult inventar. Un stoc prea mare de produse inseamna cheltuieli mai mari de depozitare si pierderi mai mari. De aceea e esential sa ai un sistem eficient de management al inventarului.
  7. Ignorarea optimizarii mobile. Numarul consumatorilor care fac cumparaturi mobile este in crestere constanta, de aceea orice website e-commerce trebuie optimizat pentru smartphone.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply