Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

5 lucruri de care sa tii cont cand faci campanii de e-mail in sezonul de Sarbatori

 

Promovarea prin e-mail are mai mult impact si genereaza conversii multumitoare atunci cand oamenii se asteapta cel mai mult sa primeasca respectivele mailuri cu noutati sau cu oferte comerciale. Un bun exemplu sunt campaniile de e-mail marketing sezoniere, trimise cu ocazia Sarbatorilor.

Mai jos ai un top 5 lucruri de care sa tii cont cand faci planul de trimiteri newsletter de Sarbatori, pentru a avea rezultate cat mai bune:

1. Planifica strategia de e-mail marketing de Sarbatori in functie de statisticile din e-commerce.

Exista unelte online care ne permit sa aflam date relevante despre ziua, intervalul de timp din zi si dispozitivul preferat cand e vorba de navigare pe site si achizitie produse. Conform 2performant.com (platforma de marketing afiliat – raport Q1 – Q3 2019):

  • 37% din vanzari sunt de pe desktop, versus 63% de pe mobil insa valoarea comenzii de pe desktop este mai mare
  • 72% din trafic este de pe mobil, din care doar 57% sunt vanzari, valorea medie de pe mobil este 43,7 € fara TVA vs. desktop, unde avem 55,6 € net
  • 2,23% din vizitatori de pe desktop devin clienti. versus doar 1,78% de pe mobil
  • 29% din trafic, respectiv 26% din vanzari este de pe mobil intre 20:00-12:00
  • 27% din trafic, respectiv 30% din vanzari este de pe desktop intre 10:00-14:00
  • 4,6% din vanzari au loc de pe mobil intre 22:00-23:00
  • oamenii viziteaza magazinele online de pe desktop, intre 10:00-11:00, in zilele de joi, vineri, luni si miercuri (cu precadere joia), iar intre 20:00-21:00 prefera mobilul, in zilele de duminica, luni si marti (cu precadere duminica) – conform graficului 25.11.2019-8.12.2019
  • oamenii cumpara din magazinele online in zilele de marti si duminica, cele mai mari conversii find intre 20:00-21:00 (conform graficului 25.11.2019-8.12.2019)

Pentru mai mult trafic si vanzari de pe desktop si mobil, asigura-te ca designul newsletter-ului este responsive si se vede OK pe ambele. Este indicat, totusi, ca mailul sa nu fie lung, daca targetezi utilizatorii de mobil, ci sa incapa tot pe un ecran. 

O varianta ar fi sa pregatesti un continut de lungime normala pentru desktop (masura de un ecran este recomandata si aici) si altul mai scurt pentru mobile. Exista o solutie de trimitere newsletter cu editor de newsletter, care iti permite sa faci acest lucru.

Concluzii cu privire la ce trebuie sa faci cand realizezi campaniile de e-mail, daca te raportezi la statisticile de mai sus:

  • pentru mai mult trafic, segmenteaza abonatii in functie de dispozitivul folosit (desktop sau mobil) si trimite-le campanii cu continut personalizat, in zilele si intervalul orar indicate mai sus
  • pentru mai multe vanzari, creeaza continut de newsletter relevant, cu oferte speciale, si trimite-le in zilele si in intervalul orar indicate ca avand conversii mari

2. Creeaza un calendar de trimitere campanii de e-mail  pentru tot sezonul de Sarbatori, nu doar pentru anumite zile.

Black Friday si Cyber Monday au trecut, dar sezonul continua. Cand ne promovam afacerea prin e-mail, nu ar trebui sa luam in considerare doar aceste zile in strategia noastra marketing, ci intreg sezonul. Luna decembrie este luna cadourilor si oamenii asteapta oferte cat mai atractive, asa ca, daca ai un magazin online, e indicat sa faci planul pentru toata perioada, atat la nivel de oferta in magazin pe perioade, cat si la nivel de promovare.

Ideea de planificare in avans a campaniilor de e-mail este valabila si pe tot parcursul anului, de altfel. Trimiterea in mod neregulat poate scadea considerabil eficienta mail-urilor. In schimb, obisnuind oamenii cu un anumit ritm, cresc sansele pentru rezultate mai bune ale conversiilor prin e-mail marketing. De asemenea, ideea unui program prestabilit de campanii de e-mail creste si credibilitatea brand-ului.

3. Trimite continut variat pe e-mail, nu doar in scop de vanzare, ci si in scop de informare, notorietate, socializare si loializare,

Este recomandat ca, pe langa newsletter-ul uzual cu scop comercial, sa alternezi tipul de continut trimis prin e-mail, astfel incat destinatarii sa isi mentina gradul de interes cu privire la serviciile sau solutiile pe care le oferi. In fond, inainte de achizite, e nevoie sa cream relatia intre brand si consumator, iar dupa ce aceasta are loc, sa o mentinem prin strategii de fidelizare.

Cateva exemple de continut variat pentru campaniile de newsletter ar fi:

  • newsletter informativ cu un continut util (de exwmplu, Cum sa alegi un produs potrivit cu nevoile tale?)
  • newsletter informativ cu statistici interesante referitoare la ce s-a intamplat in perioada unei anumite campanii in magazin
  • newletter relational (structura continut in stil social media si invitatie la conectare)
  • newsletter de bun-venit pentru noile inscrieri
  • newsletter cu mesaj aniversar
  • newsletter despre actualizari produse si servicii, cu link catre blog/website
  • newsletter comercial cu oferta, discount inclus si produse listate, cu link de cumparare
  • newsletter cu solicitare feedback despre modul de comanda sau review produse
  • newsletter cu sugestii de cumparare cu articole similare sau compatibile cu cel achizitionate deja
  • newsletter imagine – o pagina cu top produse in voga
  • newsletter cu oferte limitate la anumite zile

4. E OK sa vinzi prin e-mail, dar asigura-te ca oferta e prezentata clar si include toate detaliile cruciale.

Din pacate, inca exista campanii de e-mail marketing fara oferte clare din punct de vedere al continutului. Acest lucru inseamna ca exista titlu, text, poze si buton de call to action irelevante sau nespecifice, ceea ce conduce automat la lipsa de rezultate.

O buna practica recomandata in promovarea afacerii prin newsletter este ca oferta sa includa toate detaliile importante pentru orice potential cumparator, precum: durata, pret, termen de plata, livrare, retur, garantie si, nu in ultimul rand, detalii de contact pentru asistenta, in caz de nevoie.

5. Include top emoji cu rezultate in subiectele newsletter-elor.

Un studiu leanplum.com arata ca folosirea emoji-urilor in subiectul e-mail-urilor poate imbunatati open-rate-ul (rata de deschidere) cu 66%. Acum majoritatea clientilor de e-mail suporta emoji in titlu. Daca acestea se potrivesc cu brand-ul si valorile firmei si cu mesajul campaniei de promovare pe care o derulezi, atunci le poti utiliza cu incredere.

Mai jos ai o lista cu top 15 emoji care au avut impact pozitiv in subiectele mail-urilor (sursa foto).

emoji-in-subiect-newsletter-newsman

Speram sa iti fie de folos cele 5 sfaturi pentru e-mail marketing sezonier mai bun. Recapituland:

  • e bine sa construiesti si sa trimitei campaniile de e-mail in functie de statistici existente in site si magazin
  • este o buna practica sa planifici newslettere pentru toate sezoanele, nu doar pentru anumite zile
  • e recomandat sa trimiti continut variat pe e-mail, nu doar in scop de vanzare
  • este bine sa specifici oferta clar in e-mail, atunci cand vrei sa vinzi ceva
  • este OK sa folosesti emoji in titlul newsletter-ului, daca se potrivesc cu mesajul transmis si valorile de business

Iti uram spor la conversii si multi clienti multumiti! Si, daca ai nevoie de o solutie de creat si trimis campanii de e-mail cu asistenta inclusa, poti incerca newsman.ro (platforma romaneasca de mailing). 

Despre Florina Coca

Marketing Manager at newsman.com (email marketing platform)

Follow Me

Leave a reply