Ce a invatat Lush dupa 3 ani petrecuti mai mult offline
Jack Constantine (Chief Digital Officer, Lush) a stat de vorba cu marketingbrew.com despre faptul ca brandul sau de produse cosmetice a disparut de pe Internet cu peste 3 ani in urma. Mai exact, la final de noiembrie 2021, brandul global cu radacini britanice a anuntat sa nu va mai posta nimic pe Instagram, Facebook, TikTok si Snapchat, pana cand aceste platforme nu vor face ceva pentru a oferi utilizatorilor lor un mediu mai sigur. Politica a fost impusa in toate cele 48 de tari in care este prezent Lush.
Ulterior, a disparut si de pe X/Twitter si – pana la finalul anului fiscal 2026 – va renunta complet la reclamele platite de pe Google. Jack Constantine spune ca, din 2021 incoace, social media s-a degradat si mai mult, fiind evident faptul ca miliardarilor tech care le conduc nu le pasa de utilizatori, ci doar de cati bani genereaza platformele.
Lush nu e complet offline: brandul nu a disparut de pe YouTube, LinkedIn si Pinterest, lush.com e activ si strategia de marketing a companiei include un program de marketing afiliat. Constantine spune ca evalueaza constant canalele pe care Lush este prezent si ca orice consumator poate da Share continutului de brand oriunde doreste in social media, fara restrictii. Acesta adauga ca aceasta pauza le-a permis sa multor oameni sa le inteleaga disparitia din social media: „Am facut foarte devreme ceva care parea o nebunie [la vremea respectivă], iar acum retelele de socializare sunt nebunia”.
In plus, de atunci echipa s-a axat pe propriul newsletter si propria aplicatie de shopping: cel dintai are acum peste 6 milioane de abonati in intreaga lume; app-ul are 1,75 de milioane de utilizatori (dintre care 60% primesc notificari push). Aplicatia permite consumatorilor sa se conecteze cu magazinul fizic Lush cel mai apropiat, pentru a afla ce evenimente au loc acolo: ideea este menita sa inlocuiasca personalitatea pe care o avea fiecare cont local de Instagram al brandului, inainte de inchiderea acestora.
Leave a reply