Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Nu ai cont inca? Creează un cont nou pentru a avea acces in toate sectiunile ECOMpedia.ro.

TailPath ofera solutii blockchain gratuite de urmarire a produselor companiilor afectate de COVID-19

Platforma de tip SaaS (Software as a Service) TailPath anunta – intr-un comunicat de presa – ca ofera acces gratuit la solutiile furnizate, pana la sfarsitul anului, tuturor companiilor care au avut un venit diminuat in aceasta perioada, din cauza pandemiei COVID-19 (si care nu isi pot permite sa plateasca un abonament). Misiunea companiei este de a imbunatati lanturile de productie, distributie si transport si a avea un impact pozitiv asupra calitatii vietii persoanelor din lumea intreaga.

Potrivit reprezentantilor companiei, trasabilitatea si provenienta produselor sunt mai importante acum ca niciodata, mai ales cand vine vorba despre produse alimentare, bauturi sau alte produse vitale cum ar fi medicamente sau echipamente de protectie personala (PPE). Orice companie afectata de pandemia provocata de coronavirus poate sa adauge acum trasabilitate si provenienta produselor sale, inregistrandu-se gratuit aici.

„Trecem cu totii printr-o perioada dificila, o perioada de schimbari si nesiguranta. Cred cu tarie ca este datoria noastra sa ne ajutam atat in plan personal, cat si profesional. De aceea, am decis sa oferim platforma TailPath gratuit, ajutand astfel companiile care ar putea beneficia de produsul nostru, dar nu si-l pot permite. Nivelul de frauda in lanturile de productie si distributie a crescut in ultima vreme si de aceea initiativa noastra aduce un plus de incredere si trasabilitate intr-un moment crucial in care avem nevoie de aceste lucruri, oferind consumatorilor o modalitate de verificare a provenientei si a autenticitatii produselor”, transmite Sebastian Cochinescu (CEO TailPath.com).

TailPath adauga transparenta in lanturile logistice: permite urmarirea produselor de-a lungul lanturilor de productie si distributie si verificarea provenientei acestora, folosind tehnologii blockchain, pentru a securiza datele, a inregistra exact data si locatia produselor fizice. Compania SupplyBlockchain Inc., care opereaza platforma TailPath, a fost infiintata in anul 2018 in SUA si are in portofoliu clienti din industriile de transport, logistica si distributie de marfa.

Potrivit studiului realizat de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD) privind tendintele in comercializarea produselor contrafacute sau piratate, rezultatele sunt alarmante. Produsele contrafacute sau piratate au constituit 3,3% din comertul global si pana la 6,8% din importurile Uniunii Europene, in 2016. Totodata, Deloitte subliniaza ca, desi notiuni ca transparenta, comertul corect si sustenabilitatea castiga teren in randul consumatorilor si pot influenta deciziile acestora de cumparare, majoritatea companiilor sunt inca nevoite sa lucreze intr-un mediu complex si opac al lanturilor de productie si distributie. Acest lucru ingreuneaza trasabilitatea si supravegherea produselor de-a lungul acestor lanturi.

TailPath este prima firma care utilizeaza noul blockchain romanesc Elrond pentru siguranta din lanturile logistice. Elrond are un sistem capabil de a procesa peste 15.000 de tranzactii pe secunda si isi va lansa curand versiunea publica, iar TailPath va folosi cu succes capacitatile noului blockchain in calitate de partener de incredere. La inceputul anului trecut, NETOPIA Payments, cel mai mare procesator de plati electronice din Romania, a anuntat o investitie in startup-ul SupplyBlockchain, compania care opereaza platforma TailPath.

Leave a reply