Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

SUA: utilizatorii de smartphone se tem de location-sharing

 

GoogleStreetView_at_Google_Campus

Asta au descoperit cei de la Skyhook Wireless (provider de infrastructura si servicii de locatie pentru Wi-Fi) intr-un sondaj de opinie realizat in Statele Unite, scrie emarketer.com. Posesorii de telefoane smart care folosesc aplicatii mobile nu vor sa-si fac publica locatia. Intreaba un specialist cum iti securizezi noul telefon si iti va spune ca unul dintre primele lucruri pe care trebuie sa-l faci este sa dezactivezi serviciile de locatie din telefon. Astfel, atunci cand te vei conectea la Wi-Fi, nimeni nu va sti unde esti.

„Utilizatorii obisnuiti nu inteleg cu ce ii ajuta activarea serviciilor de localizare”, a explicat Mike Schneider, vice-presedinte de marketing la Skyhook Wireless. Datele privind locatia utilizatorilor (cum sunt cookie-urile ori butoanele de Like si Tweet) sunt folosite de companii, autoritati si parti terte intr-un „razboi” online al informatiei: lasam urme pe toate site-urile accesate, urme care valoreaza bani buni pentru industria de publicitate online, care le analizeaza si le ofera apoi utilizatorilor reclame targetate.

Americanii tin la siguranta datelor personale, a descoperit studiul, prin urmare isi activeaza cu tragere de inima serviciile de locatie pe mobil doar pentru aplicatiile de vreme, intr-un procent de 65%. 35 de procente dintre ei refuza sa le activeze, de exemplu. Si doar 16% o fac cand le-o cere o aplicatie de stiri, desi asta se reflecta negativ in feedback-ul informativ primit din partea aplicatiei cu pricina: cunoasterea locatiei asigura ca utilizatorul va primi mai multe stiri locale.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply