Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Nu ai cont inca? Creează un cont nou pentru a avea acces in toate sectiunile ECOMpedia.ro.

SUA: utilizatorii de smartphone se tem de location-sharing

 

GoogleStreetView_at_Google_Campus

Asta au descoperit cei de la Skyhook Wireless (provider de infrastructura si servicii de locatie pentru Wi-Fi) intr-un sondaj de opinie realizat in Statele Unite, scrie emarketer.com. Posesorii de telefoane smart care folosesc aplicatii mobile nu vor sa-si fac publica locatia. Intreaba un specialist cum iti securizezi noul telefon si iti va spune ca unul dintre primele lucruri pe care trebuie sa-l faci este sa dezactivezi serviciile de locatie din telefon. Astfel, atunci cand te vei conectea la Wi-Fi, nimeni nu va sti unde esti.

„Utilizatorii obisnuiti nu inteleg cu ce ii ajuta activarea serviciilor de localizare”, a explicat Mike Schneider, vice-presedinte de marketing la Skyhook Wireless. Datele privind locatia utilizatorilor (cum sunt cookie-urile ori butoanele de Like si Tweet) sunt folosite de companii, autoritati si parti terte intr-un „razboi” online al informatiei: lasam urme pe toate site-urile accesate, urme care valoreaza bani buni pentru industria de publicitate online, care le analizeaza si le ofera apoi utilizatorilor reclame targetate.

Americanii tin la siguranta datelor personale, a descoperit studiul, prin urmare isi activeaza cu tragere de inima serviciile de locatie pe mobil doar pentru aplicatiile de vreme, intr-un procent de 65%. 35 de procente dintre ei refuza sa le activeze, de exemplu. Si doar 16% o fac cand le-o cere o aplicatie de stiri, desi asta se reflecta negativ in feedback-ul informativ primit din partea aplicatiei cu pricina: cunoasterea locatiei asigura ca utilizatorul va primi mai multe stiri locale.

Leave a reply