Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Care a fost primul lucru vandut online din istorie? [video]

sting

Televizoare, jucarii, carti, miere ori cosmetice – poti cumpara aproape orice online, la un click distanta, in zilele noastre. E-commerce-ul este o industrie care a ajuns sa valoreze 279 miliarde de dolari in 2015, conform estimarilor Forrester Research. Cum a inceput totul, insa? Shopify.com a facut sapaturi online si a descoperit care a fost primul produs vandut pe Internet, tocmai in vara lui 1994.

Tranzactiile realizate la distanta dateaza din 1969, cand aparea Arpanet – o unealta menita sa ajute diferite facultati din SUA sa faca schimb de informatii, folosind modelul TCP/IP. Via Arpanet, studentii de la Stanford au facut istorie: in 1971/1972, au facut prima tranzactie online, cerandu-le colegilor de la MIT putina… marijuana.

Ani mai tarziu, in mai 1984, o bunică din Marea Britanie cumpara margarina, oua si fulgi de porumb folosind video tex-ul; acesta era un televizor care iti conecta linia telefonica de acasa cu cea a magazinelor tale preferate, permitandu-ti astfel sa dai comenzi telefonice.

Dar istoria e-commerce-ului s-a scris in august 1994, cand o copie a albumului „Ten Summoner’s Tales” (a lui Sting) a fost vanduta online de compania Net Market (din New Hampshire). Aceasta a fost prima tranzactie online securizata din istorie! La scurt timp dupa aceea, in septembrie ’94, un client Pizza Hut cumpara o pizza mare, cu pepperoni, ciuperci si branza – comanda care este eronat considerata a fi prima din istoria e-commerce-ului mondial.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply