Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Nu ai cont inca? Creează un cont nou pentru a avea acces in toate sectiunile ECOMpedia.ro.

SUA: Instacart a depasit Walmart, pe piata livrarii de alimente online

Instacart (companie de livrare la domiciliu a alimentelor comandate pe Internet, de la magazine locale) a ajuns sa detina un share saptamanal de 57% din piata de profil americana, in luna aprilie, devansand Walmart, informeaza forbes.com. Datele provin dintr-un raport marca The Information, care a analizat influenta avuta de pandemia COVID-19 asupra clasamentului competitorilor din nisa de alimente comandate online – care mai include nume ca Shipt, Amazon, FreshDirect si PeaPod. Raportul are la baza doar datele legate de platile efectuate cu un card de credit.

Instacart detine acum locul 1 in top, inversand tendinta aparuta in august 2019, cand Walmart ii sufla pozitia fruntasa, ajungand sa detina 40-50% din piata timp de aproape 1 an. Noile cifre arata ca, in martie, Walmart a pierdut in jur de 25% din share-ul saptamanal al acestei piete, deoarece a avut probleme in a face fata cererii imense venite din partea populatiei aflate in izolare sociala, din cauza pandemiei COVID-19. Instacart, in schimb, s-a descurcat de minune (in ciuda unei greve a angajatilor, din martie) si acum a ajuns sa detina peste jumatate din piata de profil.

Walmart ramane insa vanzatorul nr. 1 la capitolul alimente vandute online si offline, atingand un total de aproximativ 191 miliarde $ in SUA, in anul fiscal 2019. Suma reprezinta peste jumatate din totalul de produse vandute de acest retail pe teren american. Iar The Information estimeaza ca toate alimentele vandute de Walmart reprezinta aproape 25% din totalul alimentelor vandute in cele 12 luni, in intreaga tara, de toti retailerii!

Comentariu ( 1 )

  1. […] COVID-19 (106 milioane la nivel global si 14,4 milioane in SUA). Si, asa cum scriam recent, desi Instacart a depasit Walmart pe piata livrarii de alimente online (detinand 57% din piata de profil, in aprilie), cel din urma retailer ramane vanzatorul nr. 1 la […]

Leave a reply