Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

SUA: DoorDash, Uber Eats, Instacart ar putea intrece marii retaileri, pana in 2025

Pana in 2025, companiile de livrare de mancare on-demand (ca DoorDash, Instacart si Uber Eats) ar putea ajunge sa aiba vanzari e-commerce mai mari decat unii dintre cei mai mari retaileri americani, citim pe supermarketnews.com. Concluzia vine dintr-un studiu recent, marca Edge by Ascential si Edge Retail Insight: „Sizing the Delivery Intermediary Opportunity”.

In urmatorii 4 ani, valoarea bruta a marfii (GMV) vandute in SUA de Instacart va fi de 27,33 miliarde $ si GMV-ul Uber Eats va fi de 27,58 miliarde $, depasind vanzarile Target.com (estimate la 24,44 miliarde $). Expansiunea este motivata de extinderea Instacart si in alte domenii in afara celui alimentar (livrarea de produse sportive, pentru casa, de infrumusetare sau pentru pictura) si de faptul ca Uber Eats livreaza nu doar mancare de la numeroase restaurante, ci si cumparaturi alimentare, crede Edge Retail Insight. Pana in 2025, DoorDash (cel mai mare serviciu de livrare de la restaurante din SUA) va depasi eBay.com, devenind al treilea nume in comertul online american, dupa Amazon.com si Walmart.com. De aceea, va atinge un GMV de 48,57 miliarde $ (practic, vanzarile din 2020 se vor dubla).

Analistii Retail Insight estimeaza ca, in aceasta perioada de timp, afacerile B2C din State ale Ebay.com vor creste pana la 34,6 miliarde $ (in 2025), fata de 30,55 miliarde $ (in 2020). Vanzarile e-commerce ale Amazon vor ajunge la 498,4 miliarde $ (de la 277,94 miliarde $), iar GMV-ul Walmart va ajunge la 61,9 miliarde $ (de la 29,65 miliarde $).

„E-commerce-ul creste si se dezvolta rapid. Comportamentul consumatorilor si obiceiurile de cumparare s-au schimbat definitiv din cauza pandmeiei COVID-19 si acum traim in viitorul retailului. Piata intermediarilor care fac livrari este un spatiu foarte interesant”, explica Deren Baker (CEO  Edge by Ascential). Raportul estimeaza ca GMV-ul din domeniul comenzilor de mancare vor creste, in SUA, de la 63,83 miliarde $ (in 2020), la 138,77 miliarde $ (in 2025) – adica vor avea o rata de crestere de aproape 1,7% mai rapida decat a pietei e-commerce americane totale. „Felia” reprezentata de livrarile prin intermediari (platforme care fac parteneriate cu restaurante, supermarketuri si alte magazine) se va dubla in aceeasi perioada: de la 5,4% (in 2020), la 11,2% (in 2025).

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply