Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Shein a revenit in India, dupa 3 ani de cand app-ul a fost interzis

Brandul fast-fashion chinez Shein a semnat un acord cu Reliance Retail, in vederea revenirii in India, tara in care aplicatia a fost interzisa in 2020. Retailbrew.com noteaza ca parteneriatul cu Reliance Retail (companie indiana) este aprobat de guvernul tarii asiatice si sustinut de cel mai bogat om din tara: Mukesh Ambani. Ceea ce indica faptul ca guvernul nu mai vede Shein ca o entitate chineza, dupa ce si-a mutat sediul la Singapore.

Aplicatia Shein a fost interzisa in India in 2020, alaturi de alte 170 de app-uri chineze – printre care si TikTok. Decizia a fost motivata de intensificarea conflictelor de la granita Chinei cu India. In aceasta perioada, retailerul si-a mentinut prezenta locala gasind portite legale: si-a vandut produsele pe Amazon sau Myntra – o platforma e-commerce locala. Acum, Shein planuieste sa cumpere materiale locale si sa isi faca un hub de productie in India.

Gigantul e-commerce Shein tocmai a primit o injectie de capital de 2 miliarde $, din partea investitorilor. Astfel, a ajuns sa valoreze 66 de miliarde $, cu o treime mai putin decat in 2022. Cu toate acestea, ramane al treilea cel mai valoros start-up din lume! Compania nu-si vinde produsele in China, ci in 220 de tari din intreaga lume (inclusiv Romania), majoritatea clientilor aflandu-se in India si SUA. Mai nou, retailerul s-a orientat si spre Europa, unde a deschis magazine pop-up, in Madrid si Barcelona.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply