Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Romania: se schimba legea reducerii de pret (si amenzile aferente)

Toti comerciantii romani online si offline care aplica o reducere de pret produselor proprii vor trebui, conform noii legi pregatite de Guvernul Romaniei, sa afiseze langa noua cotatie si pretul anterior (cel mai scazut pret din ultimele 30 de zile, inainte de aplicarea discountului cu pricina), informeaza profit.ro. In cazul produselor perisabile, acestia vor trebuie sa afiseze obligatoriu pretul valabil in ultimele 10 zile inainte de data aplicarii reducerii de pret.

Daca respectivul produs este vandut de comerciantul in cauza de mai putin de o luna, pretul anterior afisat laga cel redus va trebui sa reprezinte cel mai mic pret practicat de la aparitia produsului pe piata. In plus, daca vanzatorul decide sa creasca treptat discount-ul aplicat unui produs, pretul anterior este considerat a fi pretul fara reducere, inainte de prima aplicare a acesteia.

Modificarea vechilor norme vine la pachet si cu o crestere a amenzilor aferente. Astfel, nerespectarea noilor prevederi va fi considerata contraventie si vanzatorii care nu vor tine cont de ele pot plati o amenda in valoare de 4.000-40.000 lei. Noile reglementari guvernamentale vor fi aprobate in contextul in care in tara noastra apar frecvent discutii legate de pretul real, mai ales in perioada campaniilor de Black Friday: vanzatorii ar majora preturile la anumite produse, inainte de inceperea campaniei de reduceri din noiembrie, pentru a le scadea ulterior si a se lauda ca au discount-uri semnificative de Black Friday. Legea modificata va intra in vigoare pe 28 noiembrie 2021, dar va fi aplicata efectiv abia de pe 28 mai 2022.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply