Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Romania: de la 1 ianuarie 2022, e-book-urile si presa online vor avea TVA de 5%

Cartile digitale, audiobook-urile si abonamentele la presa online ar trebui sa fie mai ieftine, de anul viitor, dupa ce Parlamentul a decis reducerea TVA-ului acestora de la 19%, la 5%, in scopul sustinerii lecturii, informeaza agerpres.ro.

Proiectul de lege a fost votat cu 302 voturi „pentru” si 2 abtineri. Legea (care a fost co-initiata de deputatul USR Catalin Tenita) va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2022. „Cota redusa de 5% se aplica asupra asupra bazei de impozitare pentru urmatoarele livrari de bunuri si prestari de servicii: livrarea de manuale scolare, carti, ziare si reviste, pe suport fizic si/sau pe cale electronica, cu exceptia celor care au, in totalitate sau in mod predominant, un continut video sau un continut muzical audio si a celor destinate exclusiv sau in principal publicitatii”, prevede actul normativ adoptat de Parlamentul.

In Romania, piata cartilor electronice reprezinta de sub 1% din piata de carte clasica, in timp ce in Germania, Franta, Marea Britanie sau SUA e-book-urile reprezinta intre 5 si 15%.

Leave a reply