Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Pull & Bear si Facebook au colaborat la crearea unui joc video AR

Compania Inditex S.A. (care detine brandul Pull & Bear, printre altele) a construit un imperiu vestimentar apeland la reclame outdoor si TV, iar acum incearca o noua modalitate de a-si face vinde produsele: un joc video propriu, citim pe bnnbloomberg.ca. Solutia gasita de echipa Inditex la mutarea clientilor tineri din magazinele fizice in cele online este o colaborare cu Facebook si Instagram, pentru dezvoltarea „Pacific Game”.

Jocul AR nu este menit sa vanda produsele Pull & Bear direct membrilor Generatiei Z, ci sa creeze o relatie cu acestia. Un astfel de joc poate ajuta retailerii sa creasca traficul pe site, sa creasca numarul de descarcari a aplicatiei mobile proprii, sa ofere clientilor intr-un mod distractiv conturi de discount. O treime dintre veniturile Inditex din 2020 au avut drept sursa e-commerce-ul, deci compania va continua sa investeasca in acest boom digital, folosind pentru asta o parte din bugetul rezervat noilor investitii (de 3 miliarde $).

Jocul in stil retro, dezvoltat cu ajutorul Facebook, este orientat catre clientele companiei, facand parte din colectia „Pacific girls”. In joc, cumparatoarele calatoresc din California la Tokyo, adunand haine si puncte pe drum si evitand obstacolele care le apar in cale. Pentru a juca „Pacific Game”, trebuie sa accesezi site-ul sau paginile de Instagram sau Facebook ale Pull & Bear. Ideea nu este noua: in ultimii ani, branduri ca Burberry, Balenciaga, Louis Vuitton, Adidas si Puma si-au prezentat produsele in jocuri video.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply