Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Platforma e-commerce Shopify a concediat 10% dintre angajati

Platforma e-commerce canadiana Shopify a dat afara 10% din totalul de angajati la nivel global, la o saptamana dupa ce a anuntat o integrare importanta cu YouTube. CEO-ul si cofondatorul Tobias Lutke a anuntat vestea intr-un e-mail intern, citat de smartcompany.com.au, in care noteaza ca aceste concedieri sunt necesare, in contextul in care pariul pus pe dezvoltarea masiva a comertului online din ultimii 2 ani (pe fondul pandemiei provocate de noul coronavirus) a fost pierdut.

Numarul de magazine dezvoltate pe platforma Shopify a crescut cu 201,53%, in perioada martie 2020 – ianuarie 2022 (in mai putin de 2 ani, Shopify a adaugat 2.594.798 de e-shop-uri noi), conform unui studiu marca Genus AI. Veniturile companiei au crescut cu 57% YoY in mai-iunie 2021, iar Shopify a mizat pe faptul ca toate cumparaturile se vor muta definitiv pe Internet. In ultimul an,  actiunile Shopify au scazut cu 77%, conform news.com.au (din care 14 procente doar pe 26 iulie, cand s-au anuntat concediereile).

„Cand a inceput pandemia COVID, aproape tot comertul cu amanuntul s-a mutat online, din cauza restrictiilor impuse. Extrem de multi comercianti au apelat la Shopify. (…) Inainte de pandemie, cresterea e-commerce a fost stabila si previzibila. Oare aceasta crestere ruam sa fie ceva temporar sau noua normalitate? Avand in vedere de am vazut, am facut un pariu: am pariat ca (…) e-commerce-ul se va dezvolta cat in 5 sau chiar 10 ani. Nu stiam sigur daca va fi asa, dar – daca exista o sansa sa se intample asta – compania trebuia extinsa, pentru a face fata cererii. Acum este calr ca am pierdut acest pariu. Acum vedem ca se revine la amestecul de canale de dinaintea pandemiei (…). Comertul online creste stabil, dar nu s-a dezvoltat cat in 5 ani. (…) Acum trebuie sa facem ajustari. Prin urmare, astazi trebuie sa va spunem «Adio» unora dintre voi si imi pare extrem de rau pentru asta”, a transmis Tobias Lutke (foto) angajatilor.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply