Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

PayU a cumparat procesatorul de plati digitale Iyzico

PayU anunta, intr-un comunicat de presa, achizitia Iyzico – procesator de plati digitale si unul dintre start-up-urile din FinTech cu cea mai mare ascensiune din Turcia. Tranzactia in valoare de 165 milioane $ se adauga celor peste 500 de milioane investite de PayU in sectorul FinTech si M&A.

Infiintata in 2013, Iyzico furnizeaza servicii de plati electronice sigure pentru peste 300 de marketplace-uri (cu peste 400.000 de vanzatori) si pentru 30.000 de comercianti online (ca Amazon, Nike, H&M si Zara). Completand serviciile digitale puse la dispozitie de PayU, acordul va permite nu doar consolidarea prezentei companiei in Turcia si accelerarea parteneriatelor cu IMM-urile prin solutiile automatizate ale Iyzico, ci si facilitarea crearii unei „punti digitale” intre Turcia si tarile din Europa Centrala si de Est si Africa, pentru a incuraja comertul online transfrontalier in monedele locale din fiecare regiune.

Tranzactia a fost facuta pe fondul unei perspective pozitive pentru piata turca in ceea ce priveste comertul electronic, platile online si oportunitatile semnificative pentru IMM-uri. Chiar daca piata e-commerce de aici a avut o crestere stabila de peste 10% in fiecare an, aceasta este inca in faza incipienta, comertul online reprezentand sub 5% din intreaga piata de comert. Doar pentru piata de IMM-uri potentialul este semnificativ, cu previziuni de crestere de 10 ori in urmatorii cativa ani, comparativ cu piata actuala (in prezent, doar 5% dintre IMM-urile din Turcia au prezenta online), datorita programelor guvernamentale care sustin digitalizarea. Acest lucru reprezinta o oportunitate pentru platformele de tip marketplace si procesatorii de plati.

„PayU a achizitionat Iyzico ca o miscare de referinta in indeplinirea misiunii noastre de a ne consolida pozitia locala si de a deveni principalul furnizor de plati in fiecare piata emergenta in care suntem prezenti”, transmite Laurent le Moal (CEO PayU), in comunicatul amintit. „Am infiintat Iyzico cu scopul de a permite IMM-urilor din toata Turcia sa accepte plati online, un efort care s-a transformat intr-o echipa de 150 de oameni si miliarde de lire turcesti in volume tranzactionate. Asteptam cu nerabdare sa ne alaturam echipei PayU si sa lucram alaturi de experti cu inalta calificare in plati”, completeaza Barbaros Ozbugutu (Co-fondator si CEO Iyzico).

Leave a reply