Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Nu ai cont inca? Creează un cont nou pentru a avea acces in toate sectiunile ECOMpedia.ro.

Packeta Romania: volumul livrarilor transfrontaliere se va dubla, in 2022

Extinderea magazinelor online romanesti in strainatate si dezvoltarea serviciilor de transport va dubla volumul livrarilor transfrontaliere, in 2022, transmite Packeta Romania, intr-un comunicat de presa. Pentru aceasta estimare, sucursala locala a Packeta Group (compania cu cea mai mare retea de puncte pick-up din Europa Centrala si de Est) ia in calcul cresterea accelerata a comertului online si evolutia pietei de transport si curierat din 2021, cand volumele livrate in Romania si din Romania catre alte tari s-au dublat.

„Livrarile cross-border s-au dublat in 2021, fata de 2020, pe fondul cresterii comenzilor online, dar si a imbunatatirii serviciilor de livrare si a extinderii serviciilor acestora in regiunea Balcanilor, in Turcia si Israel. Totodata, volumele de colete s-au dublat, anul trecut, datorita cresterii numarului de noi magazine online internationale care livreaza catre clientii din Romania, dar si ca urmare a numarului tot mai mare de magazine online romanesti care isi extind afacerile online dincolo de granite”, spune Alexandr Jeleascov (foto, CEO Packeta Romania).

Printre cele mai populare destinatii de livrare pentru magazinele online din Romania sunt Grecia, Ungaria, Cehia, Slovacia, Bulgaria, Polonia, Italia si Spania. Magazinele online care aleg sa isi dezvolte afacerile international aleg aceste tari fie din ratiuni de proximitate, fie ca acolo se afla comunitati mari de romani. De cealalta parte, coletele care intra in tara noastra sunt livrate mai ales din Cehia, Slovacia, Polonia, Germania, Ungaria, Italia, Marea Britanie, SUA si China (semn ca multe dintre magazinele online din aceste tari au patruns la noi).

„Estimam pentru acest an cresterea numarului de colaborari cu parteneri care sunt interesati sa livreze international, dar si sa patrundem pe noi piete din afara tarii pentru a le asigura clientilor nostri selleri si magazine online oportunitati multiple pentru a-si comercializa produsele”, mai spune Alexandr Jeleascov, mentionand ca, de anul acesta, Packeta Romania administreaza si operatiunile Packeta din Grecia, Italia, Turcia si Bulgaria, lucru care ofera noi oportunitati magazinelor online de a-si extinde operatiunile de comert pe noi piete de desfacere, beneficiind de expertiza logistica a companiei. Planurile Packea vizeaza fructificarea tuturor oportunitatilor de crestere in aceste tari si crearea unui sistem bidirectional din perspectiva livrarilor, bazat pe un flux logistic bine pus la punct.

Una dintre aceste oportunitati o reprezinta eCommerce & Digital Marketing Expo, unul dintre cele mai importante evenimente de profil din SE Europei, desfasurat pe 14 si 15 mai, la Atena (Grecia), Acesta este primul eveniment international la care participa Packeta Romania. Prin prezenta la acest eveniment, Packeta Romania vizeaza crearea unei priviri de ansamblu asupra pietei din Grecia si generarea de oportunitati de colaborare cu magazinele online si sellerii locali.

In prezent, Packeta Romania ofera:

  • livrare in 34 de tari din Europa, cat si in SUA si Emiratele Arabe Unite
  • acces la serviciile a peste 70 de transportatori la nivel international
  • multiple modalitati de livrare si servicii pentru a acoperi cat mai bine necesitatile clientilor si ale partenerilor de comert electronic
  • suport si consultanta clientilor care doresc sa isi dezvolte afacerea in afara tarii si acces la companii care ofera diferite tipuri de servicii precum, marketplace-uri, servicii de marketing, traduceri, servicii bancare, juridice, etc.

La nivel international, grupul Packeta a incheiat anul trecut cu venituri de 195 de milioane €, a transportat peste 73 de milioane de colete, are o retea extinsa de peste 92.000 de puncte pick-up si peste 32.000 de clienti.

Leave a reply