Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

SUA: piata online de produse second-hand pentru copii creste, gratie Dopple si Rebelstork

Copiii cresc repede si au nevoie constant de alte haine, perechi de incaltaminte, carucioare, patuturi, scaune de masa si alte produse conexe. In contextul economiei circulare online (la moda in ultimii ani, in Vest), piata americana a produselor second-hand pentru copii este in plina expansiune. Cel mai recent exemplu este platforma canadiana second-hand Rebelstork.com, care s-a lansat si in Statele Unite, anunta retailbrew.com.

Rebelstork a aparut in 2019 (la Toronto) si foloseste un instrument de stabilire a preturilor bazat pe inteligenta artificiala (intitulat REV) pentru a determina valoarea estimative a peste 10.000 de produse pentru copii. Parintii din Canada si SUA pot folosi platforma pentru a cumpara monitoare pentru bebelusi, trotinete, scutece, carucioare, mobilier, perne de alaptat si nu numai.

Produsele de pe site se adreseaza copiilor care au pana la 2 ani si ajuta parintii sa recupereze partial banii investiti in aceste produse, dupa ce nu le mai folosesc. Tot ce se vinde pe platforma canadiana este ridicat de la vanzatori, evaluat de o echipa de experti si pus in vanzare cu mentiunea ca e un produs in cutia orginala (nefolosit), in cutia deschisa, in stare excelenta, foarte buna sau buna.

Un alt exemplu de platforma online pentru copii care a intrat pe piata second-hand este TheDopple.com. Site-ul ofera un serviciu de abonament de 5-14 produse Fashion pentru copii, pe modelul StitchFix.com sau TheOutfit.ro: parintii platesc doar ce pastreaza din colet, iar returul e gratuit. Recent, Dopple a incheiat un parteneriat cu Treet (companie de resale-as-a-service), prin care poti cumpara produse second-hand de la cele peste 380 de branduri de pe platforma, iar vanzatorii primesc fie 80% din pretul de vanzare, fie 100% sub forma de credit, pentru a achizitiona altceva pe TheDoppple.com. Serviciul se numeste ReDopple si a pornit de la ideea ca Facebook-ul este plin de grupuri pe care mamicile vand, cumpara sau fac schimb de produse pentru copii, apetitul pentru slow fashion fiind unul mare in randul parintilor.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Comentarii ( 3 )

  1. […] jucatori mari (ca Amazon, Yoox.com, Lululemon si Nike), in nise variate (de la imbracaminte pentru copii sau adulti, pana la telefoane, ceasuri si masini), in SUA si Europa – inclusiv Romania. La noi in […]

  2. […] a impulsionat retail-ul second-hand de lux, marketplace-uri ca StockX, Depop, TheRealReal Inc., Dopple si Rebelstork atrag cumparatorii interesati de reducerea impactului asupra mediului inconjurator si economisire, […]

  3. […] sufficient de mult cat sa se extinda si in Bulgaria. De la imbracaminte second-hand, pana la produse pentru copii si ceasuri, acum poti cumpara de pe Internet tot felul de produse […]

Leave a reply