Nu ai conversii mobile? Nu mai cauta scuze!
Dispozitivele mobile fac legea, spune Matt Bush (Country Director, Google Marea Britanie), citat de thinkwithgoogle.com, peste 40% dintre consumatorii americani prefera sa faca cumparaturile in intregime pe mobile, de la documentare la cumparare (conform Google/Heart+Mind Strategies, „Getting Things Done on Mobile”, decembrie 2017). Iar conversiile pe mobile sunt in continuare scazute pentru ca experienta oferita e inferioara. Ceea ce inseamna ca marketerii trebuie sa renunte la scuze si sa faca o prioritate din a oferei publicului experiente mobile mai bune, fara frictiune, analizand urmatoarele 3 elemente:
- Fiecare secunda conteaza. Oamenii isi doresc un site mobile care sa se incarce rapid. In medie, o pagina mobile se incarca in intregime in 15,3 secunde (conform Google Research, Webpagetest.org, dupa analiza a 11 milioane de domenii web mobile, in ianuarie 2018). Oamenii nu au rabdare sa astepte si problema nu trebuie pasata in curtea IT-istilor si gata! In retail, 1 secunda de intarziere in incarcare poate afecta cu pana la 20% conversiile mobile (conform SOASTA, „The State of Online Retail Performance”, aprilie 2017). Degeaba creezi reclame cu vino-ncoa’, daca site-ul mobile ti se inarca prea incet…
- Fiecare pas conteaza. Oamenii vor o experienta fara „hartoape” pe mobile, identica pe orice dispoyitiv pe care interactioneaza cu un brand, pentru ca nu se gandesc la site-ul desktop, cel mobile, aplicatia si magazinul fizic ca la elemente separate. Demarcatia intre offline si online nu mai exista. Brand-ul Domino’s a inteles asta si a actionat: acum 5 ani, la comanda online a unei pizza de la ei, treceai prin peste 25 de pasi. Acum treci prin 5 sau mai putini, folosind site-ul mobile, aplicatia, asistentul Google Home, social media (le trimiti un emoji cu pizza) – in total, exista peste 15 modalitati de a comanda o pizza fara a avea contact cu un operator. Prin urmare, acum peste 60% dintre comenzile companiei se fac online si peste jumatate vin de pe mobile.
- Fiecare utilizator conteaza. Oamenii vor ca brand-urile sa le ofere experiente relevante. 90% dintre organizatile care investesc in experiente personalizate pentru consumatorii lor spun ca asta a contribuit semnificativ la cresterea profitabilitatii (conformsondajului Econsultancy si Google, „Marketing and Measurement”, care a luat la intrebari 514 directori de marketing din companii nord-americane, cu un venit de peste 250 milioane $, martie 2017). Personalizarea nu e doar o caracteristica, e o strategie vitala de urmat. La Hyundai, de exemplu, strategia de cautare e bazata pe a oferi fiecarui client o experienta relevanta: daca intri pe site ca sa cumperi o masina si abia ai inceput documentarea, ajungi pe o pagina care compara modelele disponibile, oferindu-ti preturile, imagini din interior si detalii tehnice; daca esti interesat de o anume marca si model, esti directionat spre o lista de dealeri autorizati locali.
Leave a reply