Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Marea Britanie: platile mobile au depasit 975 milioane £ in 2017

plata mobile

Conform datelor worldpay.com, in Marea Britanie, platile mobile au accelerat in ultimele 12 luni, anul 2017 insemnand un total de 126 milioane de tranzactii contactless facute de pe un dispozitiv mobil in magazinele fizice din tara insulara. In total, s-au platit astfel 975 milioane £ via portofele mobile ca Apple Pay, Google Pay si Samsung Pay, cu 328% mai mult YoY!

59% dintre aceste tranzactii mobile s-au facut in supermarket-uri, 12,5% – in pub-uri, baruri si restaurante si 2,9% in buticuri si magazine de lux (procent care s-a dublat YoY si care e sectorul cu cea mai mare dezvoltare in ceea ce priveste platile mobile). Tendinta observata de Worldpay este ca populatia cumpara produse din ce in ce mai scumpe folosindu-si smartphone-urile. In a doua jumatate a anului trecut, suma medie cheltuita/tranzactie a crescut cu 11%, dupa ce din ce in ce mai multi retaileri au inceput sa accepte (in luna mai) plati nelimitate via Apple Pay.

„Portofelele digitale sunt din ce in ce mai populare, dar interesant e faptul ca oamenii cumpara in mod diferit folosindu-si telefoanele smart. Nu se mai rezuma doar la a plati cu ele o gustare sau o halba de bere, dupa lucru, platile contactless mobile sunt din ce in ce mai populare si pentru cumparaturile de lux, producatorii de telefoane integrand caracteristici de siguranta din ce in ce mai sofisticate in design-ul telefoanelor”, explica James Frost (CMO Worldpay). Acum, peste jumatate dintre britanici (si 65% dintre tienrii de 16 – 20 de ani) spun ca, in urmatorii 5 ani, isi imagineaza ca smartphone-ul le va inlocui cardul ca mijloc de plata.

Leave a reply